promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez volt Tarantino kedvenc filmje az elmúlt 10 évből
Borítókép:  Quentin Tarantino / Tolga AKMEN / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Korunk egyik legjobb írójának/rendezőjének számít Quentin Tarantino, aki most elárulta, hogy 2010 és 2019 között melyik volt szerinte a legjobb film.

A legendás Quentin Tarantino olyan fantasztikus alkotásokat tett le az asztalra, mint például a Ponyvaregény, Kutyaszorítóban, Becstelen brigantyk, vagy a Kill Bill 1-2. Sokan a filmek mesterének tartják, aki szerencsére nem csupán készíteni, hanem nézni is szereti őket, ráadásul nagyon. Elképesztően sok művet látott már, ezért tényleg számít, ha ő valamire azt mondja, hogy jó.

Külön érdekes, hogy a MovieWeb információi alapján egy új interjúban megkérdezték Quentin Tarantinót, hogy szerinte mi volt az elmúlt évtized legjobb filmje, ami a leginkább bejött neki. A kétszeres Oscar-díjas zseni gyorsan reagált, és elég meglepő választ adott az amúgy is nagyon nehéz kérdésre.

Quentin Tarantino szerint az utóbbi 10 év legjobb filmje a 2010-ben készült Social Network – A közösségi háló volt, ami a Facebook tulajdonosáról, Mark Zuckerbergről szól.

A Harcosok klubját is jegyző David Fincher készítette Aaron Sorkin forgatókönyve alapján a fent említett drámát, ami sokak szerint tényleg nem egy rossz film, de elég furcsa, hogy az erőszakos műveiről ismert Quentin Tarantino pont ezt választotta. Elárulta, hogy nála a második helyen Christopher Nolan háborús műve, a Dunkirk szerepel, de már az is kiderült, hogy a Toy Story 3 is közel áll a szívéhez. Ezek alapján pedig még mindig tud meglepetéseket okozni a mester.

Itt lehet megtekinteni a Quentin Tarantino által legjobbnak tartott Social Network – A közösségi háló feliratos előzetesét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás