promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
John Wick lett a film címe, mert Keanu Reeves szerint John Wick, és kész
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Teljes más címet akartak adni az induló frachisenak, de Keanu Reeves megoldotta a dolgot.

A John Wick harmadik felvonása az eddigi legjobb nyitást hozta a sorozat történetében. Tavaly végül ez kellett ahhoz, hogy letaszítsa az első helyről a Bosszúállók: Végjátékot. Bár a Marvel hősei addigra már kidühöngték magukat, a Végjáték meg a világ legtöbb bevételét hozó filmje lett.

Keanu Reeves ki is jelentette, hogy amíg bírja saját lábán, és a közönség felől is igény van rá, addig magára fogja ölteni John Wick karakterét, és érkezik is a negyedik rész. Szinte mindent csúsztatnak a stúdiók, amit lehet a koronavírus-járvány miatt, így az új John Wick film sem 2021-ben, hanem 2022 májusában kerül a mozikba.

Közben tervben van egy sorozat is. A spin-off széria The Continental néven futna, ami a filmben a bérgyilkosok pihenőhelye. A John Wick univerzumban megismernénk, hogy miképp alakult ki a hely, na meg elmerülnénk a többi bérgyilkos megbízatásában is. Sajnos rossz hír, hogy ez is csak a negyedik rész után kerülhet a képernyőre.

A korai fejlesztésben az alkotásnak még nem volt a címe, de a stúdió Scornnak akarta elnevezni a filmet, ami nyers fordításban megvetést jelent. Derek Kolstad, a John Wick forgatókönyvírója arról beszélt, hogy Keanu Reevesnek köszönhetik, hogy végül a karakter neve lett a filmcím.

„Az egyetlen oka, hogy John Wick az alkotás címe az, hogy Keanu mindig John Wicknek nevezte. A marketingesek rájöttek, hogy ez így négy-ötmilliót érő ingyenreklám. Így inkább John Wick lett az egész, mint Scorn”

mesélte az író, aki szerint a lehető legjobb döntés volt, amikor átnevezték a projektet.

Mind a film, mind a karakter neve a popkultúra szerves részét képzik. Elég csak kimondani, hogy John Wick, és mindenki tudja, hogy miről van szó.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás