Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Eddig Rúzsa Magdié volt a rádiós rekord, de Rácz Gergő megdöntötte

Eddig Rúzsa Magdié volt a rádiós rekord, de Rácz Gergő megdöntötte

Zene, Film & Kultúra

Eddig Rúzsa Magdié volt a rádiós rekord, de Rácz Gergő megdöntötte

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 08:38

Szóval valószínűleg már az is hallotta a „Mostantól” című szerzeményt, aki nem akarta.

A „Mostantól” nem szerénykedett, ha hazai szakmai elismerésekről beszélünk. Rácz Gergő és Orsovai Reni duettje megnyerte A Dal 2020-at (A Dal Akusztik online szavazását is), az idei Petőfi Zenei Díjat Az év dala kategóriában, és a Fonogram-díjat is.

Az idei győztest most nem indították volna az Eurovíziós Dalfesztiválon, azonban ez a koronavírus-járvány miatt el is maradt. Egy hazai szerzemény népszerűségét az is jól mutatja, hogy az Irigy Hónaljmirigy csapata lecsap rá, hogy kiparodizálják. Akik nem szívlelik az eredetit, azoknak ez lesz a nyerő változat.

A „Mostantól” nem csak díjakat söpört be, hanem végül egy rekordot is összehozott. Rúzsa Magdolna „Jel” című dala korábban egyfolytában, 17 héten keresztül volt első helyezett a Magyar Rádiós Top 40-en – Gergőék ezt döntötték meg.

„Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem számítanak ezek az elismerések – természetesen nagyon jól esik, hogy a szakmai és közönségsiker is megadatott ezzel a dallal. Igazából az eltelt fél év alatt sem sikerült még teljesen felfognom, hogy ennyire szeretik az emberek és megdöbbentő volt látni, hogy hétről hétre első tudott maradni a toplistán is. Rúzsa Magdi munkásságát természetesen követem és nagyon nagyra becsülöm, külön megtisztelő, hogy az ő rekordját dönthettük meg Orsovai Renivel közös duettünkkel”

– mesélte Gergő a rekordról.

Azóta a páros már megjelentette legújabb felvételét, az „Ahát”. Persze ettől a duó nem vár akkora robbanást, mint a Mostantól című szerzeménytől, eleve más a stílus, de a törzsközönség azért ezt is imádja.

Borítókép: A DAL offical