promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Michael Jordan: a világ legjobb kosarasa, aki egy igazi rohadék?
Borítókép:  Michael Jordan / VINCENT LAFORET / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A valaha volt legjobb kosarasként emlegetik Michael Jordant, aki igazi ikonná vált az utóbbi évtizedekben. A Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig című dokusorozat pedig lerántja a leplet a sportoló igazi arcáról, és bepillantást enged a világsztár utolsó szezonjába is a Chicago Bulls csapatában.

Ahogy a világ legtöbb részén, így Magyarországon is szinte egyedül Michael Jordannek köszönhető, hogy egy időben rettentő népszerű lett a kosárlabdázás, és az NBA. Gyerekként gyűjtöttük a kosaras kártyákat, néztük a meccseket, és tudtuk, hogy a 23-as mezzel szereplő Jordan magasan a legjobb játékos, és a legmenőbb arc a világon.

Persze hű társa, Scottie Pippen, és a mindig furcsa hajjal megjelenő Dennis Rodman is ismertek voltak, ám a Chicago Bulls ikonja ott díszelgett a pólókon, tolltartókon egyaránt. Mindenkit elkapott a láz, de sajnos ahogy mindennek, ennek is véget kellett érnie, és ez nagyjából akkor történt meg, mikor Michael Jordan 1998-ban visszavonult, és többé nem vette fel a Bulls mezét.

Erről az utolsó, Phil Jackson által vezényelt bajnoki szezonról szól a Netflix és az ESPN közös dokusorozata, a Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig (The Last Dance). Ráadásul megismerhetjük benne a fontosabb játékosokat, a kezdeteket, a háttértörténeteket, és a fájdalmas igazságot is, amit csak így nagyjából 22 év után mertek elmondani az emberek.


Kép: Michael Jordan / imdb.com

A mindössze 10 rész alatt folyamatosan izgulunk, mivel a készítők tökéletesen átadják a legendás meccsek mögött rejlő drámát, az emberek közti feszültséget, a győzelem édes ízét, és a veszteség keserűségét is. De mégis talán az a legizgalmasabb, hogy az ikonikus Michael Jordant is testközelből figyelhetjük meg, ahogy a szemünk láttára omlik össze bennünk a róla kialakult kép.

Tény, Michael Jordan tényleg egy globálisan ismert alak, aki sokak példaképe, de ő is csak egy ember, aki tele van problémákkal. A szerencsejáték „függőségén” keresztül, a mások tudatos megalázásán át, a beteges versenyszelleméig láthatjuk, hogy mennyi démonnal küzdött az évek alatt a sztár, aki hamar elszakadt a valóságtól, és az apja tragikus elvesztését sem tudta igazán feldolgozni. Így ekkora teher, és megfelelési kényszer után a végére már nem is csodálkozunk azon, hogy szinte pokollá tette egyesek életét.

Az utóbbi évek legjobb sporttal foglalkozó dokuszériája a Michael Jordan – Az utolsó bajnokságig (The Last Dance), amit egyszerűen látni kell a rajongóknak, de azokra is nagy hatással lesz, akik soha nem hallottak a legendás játékosról. A készítők az elejétől fogva példásan építenek fel egy bálványt, amit aztán apró ütésekkel bontanak le szépen lassan.

Szóval kihagyhatatlan ez az alkotás, ha szeretnénk felülni egy durva érzelmi hullámvasútra, és figyelemmel kísérni a Chicago Bulls utolsó, nagy hajrájának összes lényeges, és izgalmas mozzanatát.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás