promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mégsem kerül moziba Tom Hanks II. világháborús filmje
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Greyhound csatahajó című, II. világháború idején játszódó filmet eredetileg júniusban mutatták volna be a mozikban, de a koronavírus-járvány miatt bizonytalan időre el kellett halasztani mozis forgalmazását.

A Variety.com értesülése szerint a Sony Pictures produkciójának forgalmazásáért nagy verseny folyt, amit végül a féléve működő Apple TV Plus steramingszolgáltató nyert meg.

A Greyhound csatahajó nem sokkal azután játszódik, hogy az Egyesült Államok belépett a II. világháborúba. A történet szerint Ernest Krause parancsnok irányítása alatt egy 37 szövetséges hajóból álló konvoj halad keresztül az Atlanti-óceán északi részén, nyomukban egy csapat német tengeralattjáróval. A film középpontjában Krause (Tom hanks) áll, akit végre kineveztek a Greyhound nevű romboló parancsnokának, ám ő nem az a kimondott hős alkat. Kétségekkel és démonokkal küzdve igyekszik bebizonyítani, hogy helyt tud állni az ellenséggel szemben.

A C. S. Forester 1955-ben kiadott The Good Shepherd című regénye nyomán készült filmet az USS Kidd nevű hadihajón forgatták. A forgatókönyvet Tom Hanks írta, a rendezői feladatokat pedig Aaron Schneider látta el. A további szerepekben olyan színészeket láthatunk, mint Stephen Graham, Rob Morgan és Elisabeth Shue.

Az Apple egyelőre nem közölte, hogy mikor akarja bemutatni a filmet, még az sem kizárt, hogy az eredeti tervek szerint, apák napján, vagyis június 21-én, vasárnap. A Greyhound csatahajó szinkronos előzetesét alább tekinthetitek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás