promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Egy templom, amelyben 20 ezer patkány él és amit megrágnak, az szent dolog lesz
Borítókép:  Pixabay.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A legfanatikusabb hívők körében aranyat ér az az étel, amit megrágott egy patkány.

Létezik egy hely a Földön, ahol a patkányok hatalmas tiszteletnek örvendenek. Jó dolgukban hatalmasra híztak, és vígan járnak-kelnek az emberek közt, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. 

Az indiai Radzsisztánban, Bikaner város közelében található Karni Mata szent temploma és ennek környéke több mint 20 ezer patkány otthona. Az épület valóságos földi paradicsom a rágcsálók számára, ráadásul a világ minden tájáról érkeznek turisták, hogy szemtanúi legyenek a szokatlan királyi bánásmódnak és a hely pazar atmoszférájának. 

A furcsa szokás hátterében egy legenda áll.

Évszázadokkal ezelőtt a radzsisztáni lakosok által tisztelt uralkodónő, a templom névadója Karni Mata elvesztette fiát, aki egy tóba fulladt. Karni Mata aztán megkérte a halál istenét, hogy adjon új életet a gyermekének. A fiú végül feltámadt, csak éppen egy patkány testében. Azóta szent állat a patkány a környéken.

Érdemes szem előtt tartani, hogy mivel a patkány itt igazából Isten, minden, amit megérint vagy megrág, valóban szent. Ebből fakadóan nem meglepő, hogy a legodaadóbb hívők, a papok tanácsát követve megeszik azokat az édességeket is, amelyeket a patkányok már megérintettek vagy megrágtak.

(via Francetvinfo)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás