promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zenés film készül a Neoton Família slágereivel
Borítókép:  jegy.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Úgy tűnik, elkészül a Mamma mia-hoz hasonló magyar musical film, és remélhetőleg nem lesz olyan nézhetetlen, mint a Pappa pia.

220 felett, Holnap hajnalig, Don Quijote, Santa Maria - valószínűleg nincs ember ebben az országban, aki ne ismerné a Neoton Família slágereit. A magyar popzene egyik meghatározó együttesének közkedvelt dalai, valamint Böhm György és Korcsmáros György, az Operettszínházban nyolc éven át futó, Szép nyári nap című musicalje adja az alapját annak a zenés filmnek, aminek forgatókönyv-fejlesztésére 2 és fél millió forintos támogatást nyújt a Nemzeti Filmintézet - számolt be róla a filmhu.

A Szép nyári nap című jukebox-musical (olyan zenés film, amely már létező slágerekre épül) nem az első hasonló formátumú magyar alkotás lesz, a Fenyő Miklós és a Hungária együttes dalaira épülő Made in Hungária, majd a rendkívül gyenge, szinte már nézhetetlenre sikeredett Pappa pia után ez lesz a harmadik jukebox-musical.

A film producerei Osváth Gábor (Szép csendben, Foglyok) és Zachar Gábor, a rendezője pedig Fazekas Csaba lesz, akinek már van tapasztalata zenés filmek terén, hiszen ő dirigálta a 2014-ben bemutatott Swing-et is.

Jelenleg a film forgatókönyvének fejlesztése zajlik, ha gyártási támogatást is kap, akkor már jövőre is elkezdődhetnek a Szép nyári nap forgatási munkálatai.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás