promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bödörék: a TV2 brutálisan megverte az RTL Klubot
Borítókép:  Sorozatjunkie
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A TV2 új sorozata látványosan több embert érdekelt, mint az RTL Klub karanténos műsorai.

Szó szerint tarolt a múlt héten a nézettségi versenyben a TV2: mindhárom kiemelt célcsoportban (A18-59, A18-49, A4+) kimagasló eredményekkel előzte meg az RTL Klubot.

A 18. műsorhét egyik legkiemelkedőbb sikere a TV2 május elsején debütáló új sorozata, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspár lett, amelynek első epizódja a 18-59 és a 18-49 éves korcsoportban is a heti műsortoplista élén végzett. Az első rész olyannyira tarolt a nézettségi versenyben, hogy a hétköznap esti főműsoridős sorozatok közül az idei év eddigi legmagasabb részesedését (27,9 százalék) és nézettségét (661.646 fő) érte el a 18-59 éves korosztályban. Az RTL Klub ugyanezen idősávban 7,0 százalékos részesedést produkált a 18-59-es célcsoportban. A 18-49 évesek körében még kiemelkedőbb közönségarányt hozott a TV2 sorozatának első része: 28,6 százalékot ért el, míg az RTL Klub ugyanezen idősávja 6,9 százalékos részesedéssel igencsak lemaradt a versenyben.

Ez azt jelenti, hogy a saját idősávjában gyakorlatilag négyszer annyian nézték Bödörék kalandjait, mint az RTL Klub azonos idősávban futó műsorait. Az első epizód a teljes lakosság körében 1.209.596 fős nézettséggel debütált.

Az első rész után rögtön szünetre is vonul a sorozat, és csak ősszel láthatjuk a folytatását. Május 1-je óta számos kritika és nézői vélemény jelent meg az interneten és a közösségi oldalakon, amiből az látszik, hogy a nézők többsége máris a szívébe zárta a Bödör családot, de kritika szempontból nem kapott elismerő szavakat. A legtöbben a rossz castingot emelték ki, való igaz, a mindössze egyetlen jelenetes Mucsi Zoltán sokkal jobb választás lett volna Bödör Gáspár szerepére, mint Stohl András.

Azonban nemcsak a pénteki napon kapott ki az RTL Klub a TV2-től, az Exatlon Hungary minden egyes nap maga mögé utasította a Barátok köztet, a Cápák közöttet, az Isten veled, Magyarország!-ot, a Toplistát, és a Bűnös lelkeket is. A kegyelemdöfést pedig vasárnap kapták az RTL karanténos műsorai, ugyanis a TV nézők szívesebben nézték a Nagyfiúk című vígjátékot, mint a Maradj haza magadnak!-ot és a Segítség! Itthon vagyok!-ot.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás