promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Henry Cavill szinte bármit megtesz egy kis pénzért
Borítókép:  Henry Cavill / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A főleg Supermanként ismert színész már többször is bebizonyította, hogy ő nem csupán egy hollywoodi szépfiú, hanem egy igazi kocka, aki jártas a játékokban, és a fantasy világokban is. Természetesen ő is rápörgött Andrzej Sapkowski The Witcher (Vaják) univerzumára, így amikor meghallotta, hogy a Netflix sorozatot csinál belőle, egyből megrohamozta a készítőket, akik nyilván igent mondtak a valaha volt egyik legszexibb színésznek. Így született meg minden idők egyik legélvezetesebb fantasy szériája.

A Trónok harca után éhesen maradt nézők tökéletes csemegére leltek a The Witcherben, hiszen ebben is van ármánykodás, mesebeli lények, varázslat, meztelenkedés, káromkodás és természetesen pár nagyon laza szereplő. Félreértés ne essék, a Trónok harca ennél jóval komplexebb volt a fénykorában, de a Netflix sorozata képes volt folyamatosan elég egyedi, nagyon szórakoztató, és érdekes maradni, ami már nagy dolognak számít a mai felhozatalban.

Egy Geralt nevű Vajákról szól, aki egy különleges képességekkel rendelkező lény, és egy kis fizetségért simán elvállalja azt is, hogy lemészárolja a falu szörnyét. De persze nem ilyen egyszerű a dolog, és nyilván közbeszól a sors, majd teljesen átalakítja az életét a szerelem és a kötelességtudat, miközben jó párszor elhagyja a száját pár szitokszó.

Henry Cavill egyszerűen tökéletes a főszerepben, és már a hümmögésével is képes átadni Geralt érzelmeit, így a szemünk láttára születik meg egy újabb ikonikus karakter. A többi színész is nagyjából hozza a kötelezőt, de nem is ez a lényeg, hanem a „Toss a coin to Your Witcher”, vagyis a „Jussát várja a Vaják” című dal, amit egyszerűen nem tudunk kiverni a fejünkből, annyira fülbemászó.

A készítők próbáltak kreatív megoldásokat alkalmazni például vizuálisan, és történetvezetési szempontból, ezek pedig szerencsére általában működnek is. Rendesen elkapták a hangulatot, nagyon hamar beránt minket a széria, így tökéletesen alkalmas a darálásra. Az első pillanattól kezdve érezni, hogy valóban speciális műről van szó, amibe mindenki beletette a lelkét, mivel rengeteg rajongója van a Vaják-világnak, ezért sokaknak fontos, hogy jó legyen az adaptáció.

A The Witcher mindenkinek ajánlott, de főleg azoknak, akik készek beleszeretni egy új figurába és környezetbe, miközben jól szórakoznak, és nyitottak az összes furcsaságra, ami közben az útjukba kerül. Ezt a sorozatot nagyon könnyű megkedvelni, éppen ezért a hibáit sem nehéz elnézni.

Így, ha nem is kaptuk meg az új Trónok harcát, mindenképp érdemes adni a The Witchernek egy esélyt, mert valóban olyan élményt ad, amit muszáj megtapasztalni még úgy is, hogy alapból mondjuk nem vagyunk oda a fantasy műfajért. Az pedig már csak hab a tortán, hogy többek között Magyarországon forgatták, így pár hely még ismerős is lehet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás