promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gal Gadot terhesen zárt le egy háborút, és végzett egy istennel
Borítókép:  Suamy Beydoun / AGIF / AGIF via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gal Gadot 2013 decemberében kapta meg élete eddigi legnagyobb és leghíresebb szerepét, a Wonder Woman-t, akinek bőrébe először a Batman Superman ellen című film miatt bújt.

Bár a DC mozis univerzuma teljesen elhasalt, a Wonder Woman kétségkívül a stúdió egyik legjobban sikerült, és egyik legsikeresebb alkotása lett, amihez abszolút telitalálat volt az izraeli származású színésznő, Gal Gadot, aki 18 évesen megnyerte a Miss Izrael szépségversenyt, majd katonai kiképzőtiszt volt két évig.

Kevesen tudják, hogy első filmes szerepe kis híján egy James Bond lett volna, mégpedig A Quantum csendje, amiben ő lett volna Daniel Craig partnere, de végül Olga Kurilenko elhappolta előle. Így sincs oka panaszra, hiszen filmes karrierje a 2009-es Halálos iramban 4. részével indult be, és most a képregényes világ egyik leghíresebb női szuperhősét alakíthatja.

A 2017-ben bemutatott Wonder Woman az I. világháború idején játszódik. Steve Trevor, az amerikai légierő vadászpilótája lezuhan egy ismeretlen sziget közelében, és Diana, az amazonok királynőjének lánya menti ki őt a tengerből. Mikor a pilóta beszámol a világot éppen felperzselő háborúról, Diana azt hiszi, hogy emögött a háború istene, Árész áll, ezért elmegy Steve Trevor világába, hogy emberi szövetségeseivel felvegye a harcot az ellenséges seregek ellen, és elpusztítsa Árészt.

Mikor bemutatták a Wonder Woman-t, mindenkit meglepett, hogy a vegyes fogadtatású Az acélember, és a Batman Superman ellen után mennyire jól sikerült alkotásról van szó. Gal Gadot mindenét beleadta a szerepbe, tudta, hogy ez élete nagy lehetősége, és éppen emiatt vívó-, kung-fu-, capoeira-, és jiu-jitsu leckéket vett, hogy rendesen felkészüljön a szerepre.

Hihetetlen, de a színésznőről forgatás közben derült ki, hogy második gyermekével terhes, azonban ez nem akadályozta őt a munkában. Hogy elrejtsék az egyre inkább növekedő pocakját, a jelmeztervezők hastéjákon felvágták a Wonder Woman-jelmezt, és egy zöld anyaggal fedték le, hogy később számítógépes trükkel eltüntethessék.

Patty Jenkins filmjét egyértelműen Gal Gadot viszi el a hátán, míg a többi szereplő lelkesen kullog a háta mögött megbújva, és a film antihősei sem sorolhatók az emlékezetes negatív karakterek közé, mégis egy nagyon látványos és szórakoztató alkotás, amit az augusztus idusán debütáló folytatása, a Wonder Woman 1984 előtt érdemes lehet újranézni.

Ne feledkezzünk meg a szuperhősnek komponált zseniális zenei témáról, ami Hans Zimmer és Junkie XL érdeme, és ami egészen biztosan a második filmben is fel fog csendülni.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás