promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ez a mélynövésű magyar színész volt Alf, és egyben Michael Jackson legjobb barátja
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Mészáros „Michu” Mihály neve sokak számára még mindig ismeretlen, pedig a 80-as évek második felében mindenki ő rá volt kíváncsi. Pontosabban annak az imádnivaló, szőrös, Melmac-i űrlényre, akinek bőrébe bújt.

Az Alf 1986 és 1990 között futott, és az egyik legnépszerűbb családi sitcom-sorozat volt, ami estéről estére a televízió elé szegezte az embereket. Nem véletlen, hogy a 2018-as Űrdongó című filmben is mindenki az Alf-ot nézi, hiszen az is a 80-as években játszódik.

Kevesen tudják, hogy a közkedvelt űrlényt egy magyar színész játszotta, Mészáros Mihály, akit a világ csak Michu-ként ismert. A mindössze 83 cm magas férfi 1973-ban kezdte cirkuszi karrierjét, és Michu, a világ legalacsonyabb embereként mutatkozott be a közönségnek. 1982-ben már a The Mighty Michu, vagyis „A hatalmas Michu” néven ismerték.

Michu leghíresebb szerepe az Alf volt, aminek első epizódjaiban egy teljes alakos jelmezben alakította a Melmac-ről jött űrlényt. Később egy géppel helyettesítették, de az egész alakos felvételekhez mindig visszahívták Michu-t.

A színész számos videoklipben szerepelt, dolgozott egyött például az Aerosmith-szel, de több Pepsi reklámban is láthattuk Michael Jackson oldalán, akire legjobb barátjaként tekintett.

Legutolsó filmes szerepét az 1993-as Warlock: The Armageddon-ban játszotta, ezt követően visszatért a cirkuszhoz.

Mészáros „Michu” Mihály 2016. június 13-án, 76 évesen hunyt el Los Angeles-ben.

Az Alf utolsó epizódját 1990. március 24-én sugározta az NBC. Korábbi hírek szerint a Warner Bros. dolgozik az Alf folytatásán, aki ezúttal egy másik családhoz térne vissza a Földre.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás