promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási, levágott lófejek a tengerparton – szörnyű meséknek állítanak emléket
Borítókép:  Reddit.com
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezek a lófejek a brutális népi mondavilágból jönnek, ahol a halál és a szenvedés mindennapi tapasztalat.

Skócia acélos paripái ugyan nem vágtatnak, de monumentális atmoszférájukkal méltán az ország büszkeségei. Földi helytartóként, látogatóikat a kelta hitvilág bugyraiba kalauzolják. 

A szobrokhoz hasonlóan, a szintén skót Andy Scott adta örökbe a világnak paripáit, melyek 30 méteres magasságból néznek le az emberiségre. 

A szobrok valójában nem egyszerű lovakat ábrázolnak.

A skót legenda vizi szellemét láthatjuk brutális méretekben, vagyis a kelpit, vagy ha úgy tetszik, a kelpiket. Az ősi mesék úgy tartják, hogy bár a kelpi lenyűgöző és csábító, köszönhetően a bájos megjelenésének, jobb óvatosnak lenni vele. Aki egyszer a hátára ül, az nem szabadul. A legenda úgy tartja, hogy a lény hátát ragacsos szőrős bőr fedi, amiről nem lehet leszállni. A kelpi pedig az így csapdába esett naiv lelket magával rántja a vizek mélyére, ahol jóízűen elfogyasztja. 

Tovább tetézve a bajt, az emberevő hajlamon túl a kelpi még árvizet is képes megidézni a skót hitvilág szerint.

Szerencsére a két szobor semmi hasonló, emberellenes cselekménynem nem töri a kobakját, egyszerűen csak leakarnak nyűgözni bennünket.

Ha valaki kedvet kapott felkutatni a csodacsődöröket a jövőben, akkor Falkirkben kell kutakodnia, a Helix Parkban. Addig is hoztunk egy videót, melynek hangulata bárkit egykettőre levesz a lábáról.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás