promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nicolas Cage nyomába eredt az FBI, de végül piszok jól járt
Borítókép:  Alan Siu / EyePress / EyePress via AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hihetetlen, de Nicolas Cage már A szellemlovas: A bosszú ereje című film óta nem szerepelt nagy stúdiófilmben, pedig ennek már kilenc éve. Az elmúlt években nem is válogatott a lehetőségek között, ami szembe jött, azt elvállalta. Számos kis költségvetésű, független projekthez adta a nevét, csak a 2019-es évben hat filmet mutattak be az ő főszereplésével (Kill Chain, Primal, A Score to Settle, Running with the Devil, Grand Isle, Color Out of Space).

Hozzá kell tenni, hogy most egy Lionsgate-produkcióban kapott komoly szerepet, amiben saját magát fogja alakítani. The Unbearable Weight of Massive Talent, vagyis Az óriási tehetség elviselhetetlen terhe című metadráma a színész karrierjére reflektál majd. Ezenfelül a Disney-nél is újra szóbakerült A nemzet aranya régóta várt 3. része is.

A Disney 2004-ben mutatta be a Jon Turteltaub rendezésében készült kalandfilmet, ami 347,5 millió dollárt hozott a stúdiónak, és elég jól is fogadták a nézők.

A történet középpontjában Benjamin Franklin Gates (Nicolas Cage) áll, aki egész életét a templomos lovagok kincse felkutatásának szentelte, amelyet szerinte Amerikában rejtettek el. A családi hagyomány arra kötelezi a Gates-família minden férfitagját, hogy régész legyen, így hat nemzedék óta a nemzet Alapító Atyái által hátrahagyott jeleket keresik az egész országban. Ben tudja, hogy hol van a kirakós játék utolsó darabja. Ez nem más, mint a kincshez vezető rejtett térkép a Függetlenségi Nyilatkozat hátoldalán. Ám a kincsre mások is szemet vetettek.

Nem véletlen, hogy ezt a filmet vettem elő, nemrég az HBO felvette a kínálatába, így most bárki megtalálhatja az HBO GO-n is.

Bár a kritikusok annak idején imádták szapulni, mégis A nemzet aranya az egyik legjobb és legszórakoztatóbb kincskeresős kalandfilm, ami az Indiana Jones óta készült. Akik szeretik a történelmet, azok ezt a filmet is kedvelni fogják, mert bár elég sok fikció van benne, a film történelmi tényeken és legendákon alapszik.

Nagyon sok olvasnivaló található az interneten a templomos lovagok kincséről, a szabadkőművesekről, és az Alapító Atyákról. A film egyáltalán nem akar bebizonyítani semmit, csupán kétórányi tömény szórakozást és izgalmat akar nyújtani a nézőnek, és ezt teljes mértékben teljesíti is.

A nemzet aranya azok közé a filmek közé tartozik, amit bármikor le lehet venni a polcról, és bár a három évvel később bemutatott folytatása, a Titkok könyve kicsit gyengébb az elődjénél, de összességében az is egy szórakoztató és izgalmas kalandfilm lett.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás