promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rékasi Károly otthagyja a Barátok köztöt?
Borítókép:  Media-Világa
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész nem akar kockáztatni.

Nemrég újraindult a TV2 vadonatúj sorozatának, az Egyszer volt Budán Bödör Gáspárnak a forgatása, amiről már az első napokban leleplező felvételek érkeztek. Egy informátor ugyanis levideózta, ahogy a stábtagok mindenféle óvintézkedés, kesztyű és maszk nélkül dolgoznak a nyílt utcán.

Az RTL Klub is hasonló döntésre jutott a Barátok közttel kapcsolatban, hamarosan újrakezdődnek a sorozat forgatási munkálatai. A Blikk úgy tudja, hogy a színészeken folyamatosan koronavírusteszteket fognak elvégezni, és csak azok a művészek léphetnek be a forgatási területre, akik negatív eredményt produkálnak. A Bartha Zsoltot alakító Rékasi Károly azonban egy levelet is küldött, hogy megbizonyosodjon róla, hogy a produkciónál tényleg mindent megtesznek a biztonság érdekében:

„Kedden voltam a kötelező koronavírusteszten, és készséggel állok rendelkezésre, ha a magam és mások védelmét kielégítőnek látom. Elküldtem a produkció részére a kérdéseimet, többek között azt, hogy mi változott a vírushelyzetben a leállás óta, ami indokolja az újrakezdést? Igen, dolgoznék, örömmel és szívesen, de sem fertőzött, sem mást megfertőző személy nem szeretnék lenni. A szűrés egy adott pillanat állapotát tükrözi, a következő percben bárki hordozóvá, fertőzővé válhat. A testhőmérés sem garancia, hiszen a múlt héten egy egészségügyi intézményben mértek nálam 34,5 fokot. Jó lenne egy megbízott orvos, aki állást foglal, hogy a vélt vagy valós tüneteinket észlelve biztonságosan találkozhatunk-e a többiekkel. Vannak kollégák, akik kijárnak rágyújtani, ebédszünetben is érintkezünk stábon kívüliekkel. Nem lenne jó, ha egy esetleges újraindulás után pár héttel leállnánk, mert a fertőzés ellehetetleníti a forgatást. Én például erőteljesen, elöl képzett hangokkal, néha »köpködve« beszélek, hiszen Bartha Zsolt indulatos karakter, így rossz érzést kelthet a kollégákban a cseppfertőzés veszélye.”

Rékasi Károly a motorbalesete óta tisztában van vele, hogy az egészségnél nincs fontosabb, és azt mondta, ha nem látja a megfelelő biztonságot a produkció körül, akkor azonnal otthagyja a sorozatot.

„57 évesen felelősséggel tartozom a közvetlen környezetemért és önmagamért. Ha nem érzem magam biztonságban, minden szívfájdalom nélkül távozom: számomra vannak fontosabb szempontok a pénznél”

– fogalmazott a színész a Blikk-nek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás