promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Föld napja – különleges filmmel készül a National Geographic
Borítókép:  National Geographic
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Föld napjának 50. évfordulóját egyedülálló műsorfolyammal ünnepli idén a National Geographic. Április 22-én világpremierrel kerül bemutatásra Jane Goodall: A remény című dokumentumfilm is, amely a híres etológus különleges életét és munkásságát mutatja be exkluzív, ritkán látott képsorokon keresztül.

1970 áprilisában világszerte milliók álltak ki a természet védelme mellett, és emeltek szót a Föld megóvása érdekében. Ebben a történelmi jelentőségű időben született meg a „Föld napja” elnevezésű zöld mozgalom, amely mára a világ legnagyobb – évről évre több mint egymilliárd embert megmozgató – civil kezdeményezésévé vált. A téma sajnos az elmúlt években nem veszített aktualitásából, sőt, napjainkban a klímaváltozástól az óceánok szennyezésén át az ökoszisztémák pusztulásáig súlyos környezeti problémák sora veszélyezteti jövőnket.

A National Geographic idén is mindent megtesz a „zöld üzenet” közvetítéséért a nézők felé, és április 22-ére tematikus műsorfolyammal készül, melynek filmjei bemutatják Földünk kincseit, a minket körülvevő fajokat és környezeti csodákat. Az ünnepi műsorfolyam egyik legkiemelkedőbb premierje a Jane Goodall: A remény című film, amely végigkíséri a nézőket a Dr. Goodall által bejárt hosszú úton, bemutatva a híres etológusnő több évtizedes munkásságát és kivételes személyiségét. A kétórás dokumentumfilmből kiderül, miként vált Dr. Goodall újszerű felfogásával az élővilág megmentéséért vívott harc ikonjává.

„Gombében, az esőerdő mélyén tudatosult bennem először igazán, hogy minden mindennel összefügg. Attól kezdve minden nap világosabbá vált számomra, hogy a klímaváltozás a természeti világunk létét fenyegeti, és hogy ha elpusztítjuk ezt a világot, a saját jövőnket is elpusztítjuk. Minden nap minden embernek megvan a lehetősége rá, hogy apró, bölcs döntésekkel jobbá tegye a környezetét. És ha emberek milliárdjai hoznak jó döntéseket, valóban jobbá válik a világ. Soha nem szabad feladni, mindig vezet út előre”

– mondta Goodall.

A Jane Goodall: A remény című alkotás ritkán látott fotók és archív filmfelvételek segítségével mutatja be a páratlan életutat, amely nemcsak konkrét, kézzel fogható természetvédelmi eredményeket hozott, de egész nemzedékeket is a Föld megmentésének ügye mellé állított. A filmben számos olyan megszólaló segít Goodall pályáját színesen és hitelesen felrajzolni, akik különféle projektekben rövidebb-hosszabb ideig együtt dolgoztak vele.

Így többek közt feltűnik a képernyőn Harry herceg, aki maga is természetvédelmi aktivista, James Baker egykori amerikai külügyminiszter; Dr. Richard Wrangham antropológiaprofesszor, a Kibale Csimpánz Projekt alapítója; Dr. Francis Collins, az Amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet igazgatója.

A Jane Goodall: A remény című filmet április 22-én, szerdán 21 órakor mutatja be egyszerre a National Geographic és a National Geographic Wild csatorna.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás