promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Star Wars legutáltabb színésze drogfüggő lett, de megérte
Borítókép:  GU DAO / IMAGINECHINA / IMAGINECHINA VIA AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hayden Christensen-t a legtöbben a Star Wars előzménytrilógiája miatt ismerik, mint Anakin Skywalker megformálóját. A 39 éves színész, aki nemrég ünnepelte születésnapját, akaratán kívül is kivívta magának a Csillagok háborúja legutáltabb színésze címet, emellett annyira összeforrt a neve Anakin karakterével, hogy a Star Wars-on kívüli szerepeire jóformán senki sem emlékszik.

Az egyik ilyen elfeledett alakítását 2001-ben, vagyis még A klónok támadása előtt bemutatott Az élet házában nyújtotta, amiért a Legjobb férfi mellékszereplő kategóriában Golden Globe-díjra is jelölték.

A történet középpontjában George Monroe (Kevin Kline) középkorú építész áll, akinek élete során mindig is a munka volt az első. Rövid időn belül egyszerre dől össze minden jól felépített életében. Elbocsátják a munkahelyéről és szinte ugyanazon a napon végzetes betegséget diagnosztizálnak nála az orvosai. A megtört George a hátralévő négy hónapban csak egyvalamit szeretne megtenni. Felépíteni álmai házát elhidegült kamasz fia, Sam (Hayden Christensen) segítségével.

A filmet az Oscar-díjas producer, Irwin Winkler rendezte, aki olyan alkotásokat producerált, mint a Rocky-filmek, A Wall Street farkasa, Az ír, vagy a Némaság, de rendezőként is több alkotás fűződik a nevéhez Az élet házán kívül, mint például A hálózat csapdájában, és A bátrak hazája.

Az élet háza egy szívhezszóló és elgondolkodtató film, aminek központi témája a család egysége. Kétórás terjedelmében a végső stádiumban lévő rákos építész életét követi nyomon, aki megpróbálja rendbe hozni kapcsolatát drogfüggő fiával.

Külön kiemelendő, hogy a Sam-et alakító Hayden Christensen ennek a filmnek köszönheti első, és eddig egyetlen Golden Globe-jelölését, továbbá magyar vonatkozása is van, hiszen Az élet házának operatőre a világhírű Zsigmond Vilmos volt, aki többek között Steven Spielberggel is dolgozott együtt A harmadik típusú találkozásokban.

Az élet háza előzetesét alább tekinthetitek meg.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás