promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Elhunyt a Rambo sztárja, Brian Dennehy
Borítókép:  Artisan Entertainment
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész 81 éves volt.

Szerdán, nyolcvanegy évesen elhunyt Brian Dennehy amerikai színész. A halálhírt a hozzátartozói és ügynökei hozták nyilvánosságra. Dennehy a connecticuti New Havenben hunyt el. A lánya, Elizabeth Dennehy közölte Twitteren, hogy édesapja halálát nem a koronavírus okozta, hanem természetes módon távozott az élők sorából.

Filmes karrierje 1977-ben vette kezdetét, ekkor rögtön feltűnt a Kojak című szériában és játszott a Dinasztiában is, közben pedig rengeteg mellékszerepet kapott. Ezek közül talán a leghíresebb az 1982-es Rambo – Első vér. Itt Will Teasle seriffet játszotta, aki Sylvester Stallone egyik legikonikusabb ellenfele lett.

Karrierje ezután indult be, egymás után jöttek a különböző emlékezetes karakterszerepek olyan sokféle műfajú filmekben, mint a Gorkij park című thriller (1983), a Selyemgubó című sci-fi (1985), a Silverado című western (1985), a Trükkös halál című kalandfilm (1986), vagy a Törvényszéki héják című krimi (1986), de szerepelt korábbi filmjei folytatásaiban is, mint a Selyemgubó 2. (1988) és a Trükkös halál 2. (1991).

A kilencvenes években olyan ismert filmjei voltak, mint az Ártatlanságra ítélve (1990), a Tommy Boy (1995), a Henrietta csillaga (1995), vagy a Rómeó + Júlia (1996).

A kétezres évektől lényegében már csak tévéfilmek és sorozatok alkalmi szerepei jelentették a karrierje állomásait, de animációs filmekben is szinkronizált.

Brian Dennehy-t lányán kívül négy másik gyermeke, a felesége, Jennifer Arnott, unokái és barátai gyászolják. Nyugodjon békében!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás