promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Még a Bosszúállók sem tudják megmenteni a kínai mozikat
Borítókép:  Marvel Studios
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Alig nyitottak ki a filmszínházak Kínában, már be is kellett őket zárni.

Az első próbálkozás teszt jelleggel a hárommilliós Ürümcsi városában volt, ahol Zhongying Golden Palm Cinemát két és fél hónap után újranyitották. A félelem még benne volt az emberekben, és a kedvezmények ellenére senki nem tévedt be a moziba.

Kína már egészen jól háttérbe szorította a koronavírust, így Ürümcsi hiába bukott el, mégis megtervezték, hogy pár száz mozi ismét kitárja a kapuit. Mivel nincsenek premierek, így nem volt mit vetíteni, ami érdekelheti a közönséget. Azonban előálltak egy ötlettel, hogy olyan blockbustereket kezdenek elővenni, amik rengeteg pénzt hoztak anno az ázsiai országban. Ezek között ott voltak a Bosszúállók-filmek, az Avatar, vagy Christopher Nolan alkotási, mint például az Eredet, vagy a Csillagok között.

A kormányzat segítséget is adott a moziknak talpra álláshoz, például megtarthatták a hazai filmek vetítéséből bejövő profit 100 százalékát, amibe a producerek és a forgalmazók is belementek.

A terv jó volt, azonban ismét elrendelték a kínai filmszínházak bezárását. A The Hollywood Reporter úgy tudja, hogy a kormány nagyon tart egy második hullámtól, ellenkező esetben ők sem álltak volna a mozik újranyitásának az útjába, mivel nagyon erős részét képezik a gazdaságnak.

A helyi forgalmazók közül már sokan félnek attól, ha nem lesz változás, akkor tönkre fognak menni.

Ez bizony nagyon nem jó előjel az európai filmszínházaknak, mivel úgy néz ki nálunk is ilyen nyögvenyelősen fognak ismét kinyitni a mozik.

Kína hiába stabilizálta a helyzetet házon belül, mivel a külföldiek elkezdték behurcolni a vírust. Már csak ilyen megbetegedések tették ki az új fertőzések nagy részét, ezért átmenetileg nem engedélyezik külföldieknek, hogy belépjenek az országba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás