promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zseniális lett a KFT Afrika című slágerének karanténváltozata
Borítókép:  kft.hu
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ismerős a KFT-Afrika című slágere, ugye? Most a zenekar az otthon maradás jegyében elkészített a dal karanténváltozatát.

Az 1981-ben alakult KFT meghatározó együttese volt a 80-as évek hazai könnyűzenéjének. Olyan popslágerek fűződnek a nevükhöz mint a Bál az Operában vagy épp a Siker pénz, nők, csillogás. De minden bizonnyal a Balatoni nyár és az Afrika az két dal, amit szinte mindenki ismer. Nincs ugyanis olyan retrobuli, ahol ez a két darab ne csendüljön fel. A KFT-t mindig is ironikus, abszurd szövegvilág jellemezte. Több esetben, a saját stílusában ugyan, de reflektál egy aktuális állapotra, kissé kifrodítva azt.

Most is ez történt. A Laár András hangjával ismertté vált együttes az 1984-es Afrika című dalát dolgozta fel úgy, hogy annak üzenete a következő legyen: maradj otthon. Különösképp fontos ez most, a koronavírus idején, amikor azzal, hogy minimálisra csökkentjük az egymással való érintkezést, megállíthatjuk a járvány további terjedését. Na, de jöjjön az Afrika 2020-as karanténverziój, aki pedig énekelné, itt a szöveg:

Ha meguntam, hogy mindig elmegyek,
majd utazás nélkül élem az életet,
szóba se jöhet Skandinávia,
se a jó meleg Afrika, most nem megyek ide-oda,
a-ha ha

Dekódolom a vírus üzenetét:
ha otthon ülsz én nem szállok beléd,
és leélheted az életed másik felét,
csak ennyi a taktika, és lesz majd vakcina,
a-ha-ha.

Párduc, oroszlán, gorilla, makákó,
bambusznád, majomkenyérfa, kókuszdió,
fekete nők, hiába várnak,
nem megyünk sehova.

Afrika (antivírus videó)

Afrika (antivírus videó) Ha meguntam, hogy mindig elmegyek, majd u... tazás nélkül élem az életet, szóba se jöhet Skandinávia, se a jó meleg Afrika, most nem megyek ide-oda, a-ha ha Dekódolom a vírus üzenetét: ha otthon ülsz én nem szállok beléd, és leélheted az életed másik felét, csak ennyi a taktika, és lesz majd vakcina, a-ha-ha.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás