promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ajánlat karanténra: maradt még varázslat a világban? – Előre
Borítókép:  Wallpaper Abbys
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Azok számára, akik filmes bakancslistát vezetnek, de mind ez idáig nem volt elég idejük arra, hogy meg is nézzék a mások által ajánlott alkotásokat, most a bőség zavarában érezhetik magukat, hiszen a járvány miatt rengetegen tartózkodnak otthon. A másik oldalon pedig azok állnak, akik szívesen néznének filmeket és sorozatokat, de nincs ötletük, hogy mire keressenek rá. Nekik próbálunk segíteni az „Ajánlat karanténra” cikksorozatunkkal.

A járvány miatt a legtöbb stúdió elhalasztotta a tavaszi premiereket, és inkább online elérhetővé teszik a filmjeiket. Az Universal Pictures után a Disney is hasonlóképpen döntött vadonatúj animációs filmjével, az Előrével kapcsolatban. Az elf-testvérek varázslatos kalandjáról szóló Pixar-alkotás már a mozik bezárása előtt sem teljesített jól a kasszáknál. A március eleji bemutatója óta mindössze 103 millió dollárt tudott összekaparni globális szinten, és sokan nem is voltak elragadtatva tőle, mégis, aki még nem látta, mindenképpen adjon neki egy esélyt.

Dan Scanlon (Szörny Egyetem) filmjében két tizenéves elf-fivér nem mindennapi küldetésre indul, hogy kiderítsék: maradt-e még némi varázslat a világban? Ian és Barley Lightfoot megkapják rég elhunyt édesapjuk egykori varázsbotját, amihez egy olyan varázslatot is mellékelt, ami 24 órára vissza tudja őt hozni a halálból. A testvérek próbálkozása azonban csak félig sikerül, ezért útra kelnek, hogy egy másik mágikus követ felkutatva visszahozhassák az apjukat, és eltölthessenek vele egy kevés időt.

A Pixartól már megszokhattuk, hogy egyes jeleneteiben könnyeket csal az ember szemébe. Itt is vannak szívhez szóló, megható részek, és bár a kalandok nem túl izgalmasak, azt nem lehet mondani, hogy az Előrének nincs lelke. Látszik, hogy a rendező minden karakterét szereti, mindenki megkapja a maga kis szerepét, és azzal, hogy az ember megnézi ezt a filmet, elgondolkozik azon, hogy talán a mi világunkból sem veszett még ki teljesen a „varázslat”.

Az Előre egy ötletes és szép alkotás, de valahol van abban igazság, amit sokan hangoztatnak róla: a Pixartól többet várnánk.

Az Előre március 20-tól érhető el az online felületeken és letöltő oldalakon.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás