promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ajánlat karanténra: Stephen King elméjénél nincs megrázóbb – A kívülálló
Borítókép:  A kívülálló / HBO
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az „Ajánlat karanténra” cikksorozatunk következő részében Stephen King legújabb, hátborzongató sorozatát, az HBO-n futó A kívülállót ajánljuk az izgalomra vágyóknak.

Ha valaki Stephen King nevét hallja, akkor valószínűleg a félelemre gondol, pedig a mester az évtizedek alatt szinte minden stílusban megmutatta már, hogy mit tud. Nem hiába nyúl Hollywood folyton a műveihez, gondoljunk csak az Az, a Ragyogás, a Halálsoron vagy A remény rabjai sikerére.

Most a 2018-ban publikált A kívülálló című könyvét adaptálta az HBO számára az Oscar-jelölt Richard Price, aki a Drót című sorozaton is dolgozott annak idején. Elég nagy fába vágta a fejszéjét, mivel annyi mindent ötvöz az alapmű, hogy a bőség zavarában simán elcsúszhatnak a dolgok – de végül szerencsére nem így lett.

A történet onnan indul, hogy brutálisan meggyilkolnak egy gyereket, és rengeteg szemtanú állítja azt, hogy láttak egy embert, aki véresen elhagyta a helyszínt. Meg is találják őt, de nem ismeri be a vádakat, mivel állítása szerint nem is volt akkor a városban. Félelmetes módon úgy néz ki, hogy egyszerre két helyen is jelen volt, de vajon hogyan lehetséges ez?

A kívülálló egyszerre használja a nyomozás izgalmát, a természetfeletti misztikumát, az emberi drámát és a múlni nem akaró vágyat a válaszokra.

És talán pontosan emiatt lesz olyan egyedi ez a rejtélyes-feszült-krimi széria, hiszen mindig meg tud lepni minket. Az első két epizód pedig annyira tökéletes, hogy hozzájuk hasonló csak ritkán van televízióban. Ez nem csupán a feszültség és a hátborzongatóan rideg hangulat miatt van, de a színészek is sokat tesznek hozzá.

Ben Mendelsohn remekül hozza a mindent a tényekre alapozó nyomozót, és Cynthia Erivo is tökéletes a kicsit különc figura szerepében. Azt pedig egyenesen lebilincselő nézni, ahogy a két karakter kontrasztjából kialakul a sorozat által felvázolt világ valósága, igazsága. Mellettük Jason Bateman, Paddy Considine és a többiek is jó munkát végeznek, szóval a színészi játékra sem lehet panaszunk.

Ez a széria azoknak lesz tökéletes választás, akik különleges élményre vágynak, hiszen ehhez hasonlót még talán nem is láttunk, így igazi mesterművet kapunk.

Az HBO GO kínálatában már teljes évaddal elérhető A kívülálló, ami üde színfoltja a mostani kínálatnak, és mindössze 10 rész alatt képes minket úgy beszippantani, hogy mire a végére érünk, úgy emlegessük, mint az utóbbi évek egyik legjobb sorozatát. Nem érdemes kihagyni, mivel tényleg annyira ütős, hogy az ritka manapság.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás