promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ingyen nézhetünk 90 magyar filmet, hogy könnyebb legyen a karantén
Borítókép:  NFI
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vannak ifjúsági filmek, történelmi válogatás, na meg irodalmi klasszikusok is.

A járvány miatt egyre többen ragadnak otthon, de ennek a jó oldala, hogy egy kis minőségi időt tölthetünk a családdal. Ilyenkor azért próbáljuk meg a digitális világot is karanténba zárni kicsit, és nem árt elővenni egy társasat, vagy egy jó könyvet a polcról, amit sosem volt időnk elolvasni. Azért ajánlunk ilyeneket is, mert nagyon leterheljük a netet. Péntek este például nagyon be volt lassulva, sokaknál akadtak problémák. Ez nem csoda, mivel minden fiatal a bulizás helyett otthon ragadt. Nem kell ilyenekkel szembe néznünk, ha mindenki kicsit okosabban használja, például a HD felbontás helyett visszaállunk az SD-re.

Visszatérve a streaming világba, a Nemzeti Filmintézet összesen 90 filmet válogatott ki, amikben irodalmi alkotások filmváltozatai, történelmi, ifjúsági valamint animációs filmek szerepelnek. Természetesen nem csak az oktatás volt előtérben, hanem a szórakozás, meg kicsit a retrózás is.

Az irodalmi klasszikusok válogatásban a legkiemelkedőbb hazai írók alkotásainak filmes feldolgozásai váltak elérhetővé, különös tekintettel a kötelező olvasmányokra: A kőszívű ember fiai, A Pál utcai fiúk, Egri csillagok, Édes Anna, Légy jó mindhalálig, Szent Péter esernyője. Ezeket sok felnőtt mai fejjel is szívesen leül megnézni.

A történelmi válogatásban játékfilmek szerepelnek, köztük A tizedes meg a többiek, a Budapesti tavasz, a Feldobott kő, a Hideg napok, a Szamárköhögés vagy a Valahol Európában. Ide bekerült több klasszikus dokumentumfilm is.

Az ifjúsági filmek között fog a család a legtöbbet válogatni, mivel olyanokkal találkozhatunk itt, mint a Vuk, a Szaffi, Vili a veréb, Keménykalap és krumpliorr, vagy a János vitéz.

A 90 filmből álló válogatást ide kattintva éritek el. Jó szemezgetést és filmezést!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás