promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bruce Willis 65 éves! – Mutatjuk a top 10 legjobb alkotását
Borítókép:  CC
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Boldog születésnapot Bruce Willis! Íme a top 10 legjobb filmje, amivel retrózhattok egyet a karantén alatt.

Bruce Willis egy németországi amerikai katonai bázison született Idar-Obersteinben 1955. március 19-én. A kis Willis visszafogott gyerek volt, dadogott is, de végül a színpad segített ezt neki leküzdeni, még középiskolában drámaszakkörbe is járt, illetve az iskolai tanács elnöki posztját is betöltötte.

Volt biztonsági őr, zenész, magánnyomozó, amíg meg nem találta végleges szerelmét, vagyis a színészetet. A régi állásai segítették is abban, hogy ilyen hitelesen tudja magára ölteni a zsaru szerepet. Willis New Yorkból Kaliforniába ment, hogy minél több meghallgatásra el tudjon jutni.

Végül több ezer színész közül választották ki A simlis és a szende férfi főszerepére. Akkor még nem ömlöttek a sorozatok és a filmek mindenhonnan, ezért is volt fantasztikus mázli, na meg teljesítmény, hogy ez összejött neki. A sors iróniája, de Willisnek magánnyomozót kellett játszania Cybill Shepherd oldalán.

Közben jött a mozi, és az 1988-as Drágán add az életed!, amivel végleg világsztárrá vált. Mai napig Willist John McClaneként emlegetjük a legtöbbet. Nem is csoda, hogy az első rész elég előkelő helyen díszeleg a top 10 legjobb közönségfilmje között, de azért a Die Hard 3 sem maradt le. 

Bruce Willisre főként akciósztárként gondolunk, de ott vannak azok a kultikus alkotásai, amikor elő kellett vennie a titkolt arcát. M. Night Shyamalan, Quentin Tarantino, és Terry Gilliam rendezők is egy teljesen más színészt mutattak meg nekünk, mint akit megszokhattunk.

A közönség döntötte el, hogy mi Willis 10 legjobb alkotása a 65 éve alatt, mivel az IMDb rangsort vettük alapul, így nem igazán lehet belekötni ebbe a felsorolásba. Kutassátok hát elő a kedvenceteket, vagy éppen mindet, és ünnepeljük együtt hollywood egyik fenegyerekének a születésnapját, aki több, mint 100 filmben és szériában tűnt fel a karrierje során.

A 65 éves Bruce Willis top 10 legjobb filmje:

  1. Ponyvaregény – IMDb 8,9
  2. Drágán add az életed! – IMDb 8,2
  3. Hatodik érzék – IMDb 8,1
  4. 12 majom – IMDb 8
  5. Holdfény királyság – IMDb 7,8
  6. Az ötödik elem – IMDb 7,7
  7. Alvilági játékok – IMDb 7,7
  8. Die Hard - Az élet mindig drága – IMDb 7,6
  9. Looper - A jövő gyilkosa – IMDb 7,4
  10. A sebezhetetlen – IMDb 7,3
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás