Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Aki teheti, az ne váltsa vissza a színház, vagy koncertjegyét

Aki teheti, az ne váltsa vissza a színház, vagy koncertjegyét

Zene, Film & Kultúra

Aki teheti, az ne váltsa vissza a színház, vagy koncertjegyét

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 14:50

Szántai Péter indította a kezdeményezést, ezzel is támogatva a kulturális intézményeket.

A magyar kormány a koronavírus elleni védekezés miatt rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendelt el, amit természetesen a kulturális ipart is érinti. Az egyik legfontosabb és legérvágóbb korlátozás, hogy nem lehet megtartani azt a rendezvényt, amelynek létszáma zárthelyen 100 főnél több, nem zárt helyen pedig 500 főnél több.

A Cinema City ezt már kitrükközte azzal, hogy egy terembe 99 embert engednek be. A jogászokkal egyeztetve hozták meg ezt a döntést, akik tanulmányozták a kormányrendeletet, és a moziműsort is igyekeznek úgy átszervezni, hogy az előadások előtt a büféknél se legyen tömeg.

Ezzel nem igazán tudnak profitot termelni, de legalább nem lesz akkor a kiesés. Az elmaradt koncertek, színházi előadások azonban még nagyobb gondot jelentenek. Szántai Péter indított is egy kezdeményezést, és arra kéri a kulturbarátokat, hogy aki teheti, az ne váltsa vissza a megvásárolt jegyét, ezzel is támogatva a művészeket, szervezőket. Így sem lesznek kint a mélyvízből, azonban aki nem szorul rá, attól valóban nagy segítség lehet egyetlen egy nem visszaváltott jegy is:

„A következő pár hétre szóló 6 színház-, és 4 koncertjegy tulajdonosaként: mivel a jegybevétel egy elég fontos lába az amúgy sem könnyű helyzetben lévő kultúriparnak, szeretném azzal támogatni a színházakat, szervezőket, művészeket, hogy nem váltom vissza a belépőimet. Ha lehetőségem adódik, elmegyek majd a későbbi pótelőadásra, vagy ha nem, egyszerűen lemondok az árukról. Ha megteheted, tegyél így te is! #neváltsvisszajegyet.”

Természetesen a kezdeményezéshez valóban csak az csatlakozzon, akinek nem jelent nagy terhet a jegyről való lemondás.

Borítókép: Thália