promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: létszámkorlátozás lesz a hazai mozikban – mutatjuk a részleteket
Borítókép:  Cinema City
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kisebb filmszínházak és művészmozik többsége egyelőre nem adott ki közleményt.

A kormány szerdán úgy döntött, hogy a koronavírus elleni védekezés miatt rendkívüli jogrendet és veszélyhelyzetet rendel el az ország teljes területére. Azóta újabb intézkedéseket hoztak, amelyeket 12 pontban foglaltak össze.

Az intézkedések között szereplő, 100 főnél nagyobb beltéri, és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények betiltásáról szóló pont a hazai színházakra és mozikra is kiterjed, mind ez idáig azonban semmi biztosat és hivatalosat nem lehetett hallani arról, hogy a Cinema City, mint a legnagyobb magyar mozihálózat hogyan dönt a vetítésekkel kapcsolatban.

Néhány órája adtak ki egy hivatalos közleményt, amelyet a Facebook-oldalukon is közöltek. Ennek értelmében a Cinema City filmszínházai a magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összhangban, létszámkorlátozás mellett fognak nyitva tartani. A teljes közleményt változtatás nélkül közöljük:

„Létszámkorlátozás mellett tartanak nyitva a Cinema City mozik!

A Cinema City-nek mozis közönség és munkatársai egészsége és biztonsága elsődleges, a mozihálózat minden esetben követi és betartja az érvényes jogi szabályozást. A magyar egészségügyi hatóságok és kormányzat által előírtakkal összehangban (41/2020. (III.11.) Kormányrendelet 4.§ d) pont) a mozi létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tart.

Egy adott előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet. A mozihálózat weboldalán egy előadásra bármelyik helyre szabadon foglalható vagy vásárolható mozijegy a fenti létszámkorlátozással.

A Cinema City már előzőleg bevezetett a vírus terjedését visszaszorító intézkedéseket:
– mindegyik fővárosi és vidéki mozi termeinek, közösségi tereinek, a nézők és munkatársak által használt helyszínek rendszeres fertőtlenítése,
– minden dolgozó tájékoztatása az alapos kézmosás szabályairól,
– a gyakran használt felületek folyamatos tisztítása.

Folyamatosan figyeljük a helyzetet és megtesszük a hatóságok által továbbiakban előírt lépéseket. Mindenkit kérünk a személyes higiénia, így a rendszeres és alapos kézmosás betartására, ehhez minden eszköz a mozik mosdójában is rendelkezésre áll!”

A többi filmszínházban, mint például a Sugár moziban, hasonló intézkedésekre kell számítani. Néhány mozi, mint például az Uránia, a Toldi, a Puskin, vagy a Corvin egyelőre nem közölt semmit az üggyel kapcsolatban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás