Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

„Jennifer Anistont meg kellene ölni” – 23 év börtönt kapott Harvey Weinstein

„Jennifer Anistont meg kellene ölni” – 23 év börtönt kapott Harvey Weinstein

Zene, Film & Kultúra

„Jennifer Anistont meg kellene ölni” – 23 év börtönt kapott Harvey Weinstein

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 17:47

A The Hollywood Reporter szerint bírósági iratokból derült ki az eset.

Hollywoodban mindent tetőtől talpig felkavart Harvey Weinstein filmmogul szexuális zaklatási botránya, ami visszafordíthatatlan lavinát indított el 2017-ben. Akkor a világ egyik legnagyobb producere nem járókerettel közlekedett, hogy megsajnálják, hanem keményen fellépett mindenki ellen. Azonban nem sejtette, hogy Hollywood ellene fordul, és nem maradnak megtorlatlanul a rémtettei.

Az gyakorlatilag követhetetlen, hogy Weinstein mennyi nőt zaklatott, mert rengeteg esetről nem hullt le a lepel. Köztük Jennifer Aniston zaklatásáról sem.

A New York Times jelentése szerint sok bírósági dokumentum nyilvánosságra került a hét elején, amik között szerepelt a Weinstein-Aniston eset is. 2017 októberében még a National Enquirer azt tervezte, hogy nyilvánosságra hozza Aniston szexuális bántalmazását a filmmogul részéről.

Weinstein szóvivője e-mailt továbbított neki az Enquirer-től. Ebben leírták, hogy az újságnak Aniston egy közeli barátja mesélt arról, hogy a Kisiklottak című film forgatása közben a filmmogul többször is zaklatta a színésznőt, például a fenekét fogdosta, és állandóan kényelmetlen helyzetbe hozta.

Weinstein agya elszállt, amikor meglátta az e-mailt és ennyit válaszolt rá az iPhonejáról:

„Jen Anistont meg kellene ölni.”

Az Enquirer végül soha nem tette közzé az állításokat, és Aniston képviselője is tagadta őket. Ebben benne lehetett a pakliban, hogy a színésznő nem igazán akart vele nagy port kavarni, mivel nem olyan mértékű zaklatásról volt szó, mint a többi érintett körében.

Rengeteg Weinstein-ügy marad a szőnyeg alatt. A filmmogult február végén három súlyos, szexuális támadással kapcsolatos vádpontban nem találták bűnösnek, kettőért azonban elítélték.

Arról, hogy mennyi időre kell börtönbe vonulnia az egykori fimmogulnak szerda délután fog döntést születni. Amint ez megtörtént, frissítjük a cikkünket.

Frissítés – 23 év börtön vár Harvey Weinsteinre:

  • A tárgyalást vezető James Burke bíró meghozta az ítéletet az ügyben: Weinsteint elsőrendbeli nemi erőszak elkövetése miatt 20 év letöltendő, harmadrendneli nemi erőszak elkövetése miatt pedig 3 év letöltendő börtönbüntetésre ítélték.

Borítókép: Alberto E. Rodriguez / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP