promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: veszélyben lehet-e James Blunt budapesti koncertje?
Borítókép:  James Blunt offical
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Még zakatol a turné, de nem tudni, hogy eljut-e Magyarországra is.

Carlos Santana és a csapata nemrég bejelentette, hogy lemondják nem csak a március 19-ére tervezett budapesti fellépést, hanem az egész európai turnét a koronavírus járvány miatt. Rátett még egy lapáttal, hogy a koncertszéria Olaszországban vette volna kezdetét. A rossz hírt Michael Vrionis, a Universal Tone Management elnöke is megerősítette:

„Sajnáljuk ezt, de a csapatnak a rajongóink biztonsága és egészsége a legfontosabb. Tájékoztatunk mindenkit arról, amint lesznek új időpontok. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a gitáros hamarosan visszatérjen Európába. Nagyon köszönöm a megértéseteket!”

Vrionis hivatkozott arra, hogy számos ország korlátozza az 1 000 embert meghaladó nyilvános összejöveteleket.

James Blunt most Németországban turnézik, kedden épp Lipcsében lépett fel, ahol Bajnokok Ligája-mérkőzést is rendeztek. Az angol Tottenham elleni összecsapás nem volt zártkapus, mivel nem tartották ezt indokoltnak, azonban az ország valamennyi tartományában megjelent az új típusú koronavírus.

Ugyancsak kedden a 16 német tartomány közül 7-ben döntöttek az 1 000-nél több embert megmozgató rendezvények törléséről. Az énekes még nyolc városban fog fellépni, és mindegyik Arénás koncert lesz, szóval nem lehet tudni, hogy ezekből melyiket fogják törölni.

James Bluntnak a budapesti koncert előtt jelenése van Svájcban, Ausztriában, és Olaszországban. Utóbbiak értelemszerűen törölve lettek. Blunt menedzsmentje azonnal frissíti a turné listán, ha valamelyik fellépés biztosan elmarad. Cikkünk írásakor még egyik németországi fellépés sem volt törölve.

Az énekes április elsején érkezik hozzánk Papp László Sportarénába. Nagyobb Arénás koncertek közül március 20-án lesz az Apostol 50, illetve 21-én Vad Fruttik koncert, de mivel ők magyar előadók, így ezek nincsenek veszélyben, ha csak addig nagyon el nem harapódzik nálunk a járvány.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás