Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Sok év után folytatódik a Parajelenségek franchise

Sok év után folytatódik a Parajelenségek franchise

Zene, Film & Kultúra

Sok év után folytatódik a Parajelenségek franchise

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:50

Érkezik a Paranormal Activity hetedik felvonása.

Még 2007-ben mutatták be az első Parajelenségek filmet, amit Oren Peli készített. Ő írta, rendezte, vágta, és az egészet ki tudta hozni 15 ezer dollárból. Hihetetlen leírni, de átszámítva ez 4 és félmillió forint. Ennél alacsonyabb költségvetésről álmodni se nagyon lehet. A Paramount Pictures bevállalta a forgalmazást, és így keresett a film 193 millió dollárt világszinten. Abszolút siker.

Utána futószalagon kezdték el kidobálni a franchise darabjait. A legutóbbi film, a Parajelenségek: Szellemdimenzió 2015-ben jött ki. Erre elvertek 10 milliót, azonban Amerikában már hidegen hagyta az embereket a hatodik rész, még világszinten is csak 78 millió dollárt tudott keresni. Itt ugyebár tudni kell, hogy az alap 10 millióba kerül, a marketingköltségek és hasonlók nincsenek is benne. Ezután a készítők úgy látták jobbnak, ha pihentetik egy kicsit a franchiset, különben ki fog fulladni.

Az egyik legközkedveltebb horrorfilmes stúdió, a Blumhouse atyaúristene, Jason Blum a The Evolution of Horror podcast vendége volt, ahol arról mesélt, hogy Christopher Landon visszatér a szériához, és ő fogja írni a forgatókönyvet. Ő felelt a Parajelenségek második, harmadik, negyedik, de még az ötödik részéért is. Amúgy is otthon van a műfajban, mert az ő tollából származik a Cserkészkézikönyv zombiapokalipszis esetére, és a Boldog halálnapot! 2 is.

A Paramount stúdió 2021. március 19-ére tűzte ki a premiert, a film címét azonban még nem leplezték le.

Amúgy elég csak felidézni a tesztvetítést ahhoz, hogy lássuk, milyen hatással volt a közönségre az első rész.

Borítókép: Paramount