Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Meghalt Zana József színművész, Ganxsta Zolee gyászol

Meghalt Zana József színművész, Ganxsta Zolee gyászol

Zene, Film & Kultúra

Meghalt Zana József színművész, Ganxsta Zolee gyászol

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin - 2020.03.02. 14:50

A színművész 81 éves volt.

Az AC News közölte a tragikus hírt, hogy hosszan tartó betegség után, hétfőn hajnali fél 5-kor meghalt Zana József a Honvéd Kórházban, ahol az utolsó hetét töltötte. A lapnak a színművész lánya, Zita erősítette meg a hírt:

„Egy ideje nagyon rosszul volt, éppen ezért költöztem haza néhány hónapja, hogy mellette tudjak lenni, és mindenben segíthessem. Többször volt kórházban az utóbbi időben. Legutóbb, amikor kiengedték, még jókedvű volt, de pár hete megváltozott. Már nem viccelődött. Nemrég ismét rosszabbul lett, bevizesedtek a szervei. Az utolsó hetét a Honvéd Kórházban töltötte, és ma hajnalban mindkét veséje leállt.”

Zita értesítette a családot, elmondása szerint testvére, Ganxsta Zolee borzasztóan fogadta a hírt, hiszen ő is nagyon szerette az édesapját. A rapper néhány órája az alábbi képet posztolta ki az Instagram-oldalára, amihez csak egyetlen szót írt:

„Hétfőre.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Hétfőre.

Ganxsta Zolee és a Kartel (@ganxsta.zolee.kartel) által megosztott bejegyzés,

Borítókép: Blikk

Zana József a Rózsahegyi Kálmán színiiskolájában végezte színészi tanulmányait 1956-1959 között. 1959-1962 között a Vígszínház tagja volt. 1962-1964 között a Music Comedy Színházban lépett fel. 1964-1965-ben egy évadot játszott a Faluszínházban, majd a Békés Megyei Jókai Színház tagja lett 1965-től 1966-ig. 1967-2002 között a Vidám Színpad és a későbbi Centrál Színház tagja volt. 1990-től rendezett is. A színház profiljának megváltozását követően önálló show-műsorokkal lépett színpadra. 2005-ben Vidám Kabaré néven a régi kabaréhangulat feltámasztását tervezte, mint művészeti vezető, rendező, Kemény Györggyel közösen a Guttenberg Művelődési Házban, ami nem valósult meg. 15 évig nem állt színpadra, amikor 2016-ban Kriszt László, a Kazán István Kamaraszínház vezetője hívta meg egy musical-estre.

Legolvasottabb hírek