promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazi francia-elektronika az Akváriumban, ráadásul ingyenesen
Borítókép:  Nagy Márton - Akvárium
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha Franciaországból érkezik elektronikus zene, az csakis jó lehet.

Hihetetlen mennyiségű elektronikus zenei nagyágyút termelnek ki a franciák, elég csak pár világsztárt megemlíteni közülük: Daft Punk, David Guetta, Jean-Michel Jarre, Martin Solveig, DJ Snake, M83, Gesaffelstein, de estig sorolhatnám őket. Szóval megéri odafigyelni a kevésbé ismert előadókra is, mert iszonyatosan jó muzsikát csinálnak.

Most harmadik alkalommal tervez közös programot az Akvárium Klub és a Budapesti Tavaszi Fesztivál április 3. és április 19. között. Ezúttal is különleges eseménnyel készülnek, ugyanis április 9-én feltörekvő francia electro-pop előadók lépnek majd színpadra a NagyHallban a What the France night keretében. Szóval igényes francia-elektronikus zene érkezik, ráadásul ingyenesen.

Kid Francescoli 2013-ban vált ismertté Franciaországban, első albumával With Julia címmel. Ezt követte a 2017-es Play me Again című lemeze, amivel már nemzetközi fronton is felkeltette a figyelmet. Több nagy luxusmárka is megkereste, így dolgozott már a Lanvin, a Lacoste, a Lancome vagy éppen a Channel reklámjain is. 2020 januárjában jelent meg Lovers című legújabb nagylemeze. Rá még elmondható, hogy feltörekvő, de hogy kevésbé ismert világszinten, azt biztos nem.

Kid Francescoli mellé érkezik Frédéric Rivière zenész, énekes, producer és DJ zenei projektje, az Anoraak. 2008-ban jelent meg első lemeze, amit azóta számos új album követett. A ‘80-as évek szinti-pop hangzás világát idéző Anoraak már olyan nemzetközi fronton is elismert zenészekkel dolgozott együtt, mint Mika, Sally Shapiro vagy a Metronomy.

Az előbb említett üdvöskék mellé csatlakozik a KIZ  nevezetű elektropop-duó. Alice Chiaverini és Marc Parodia alkotta páros számos feldolgozás videót készítettek már együtt, de saját szerzeményeikkel is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Márciusban jelenik meg első lemezük, melyről biztosan élőben is játszanak majd az Akváriumban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás