promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leonardo DiCaprio és Robert De Niro egy westernbe csöppen
Borítókép:  PHILIPPE LOPEZ / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Martin Scorsese mesélt az új filmjéről, a Killers of the Flower Moon-ról.

A nagy filmrajongóknak semmi újdonságot nem árulok el azzal, hogy Robert De Niro és Leonardo DiCaprio Scorsese két kedvenc színésze. A rendező óriási hatással volt mind a kettejük karrierjére, de hát ez valamennyire oda-vissza igaz. Az írt is türelmetlen várakozás övezte a szereplőgárda miatt, de nem lesz másként a Killers of the Flower Moon-nal sem.

Az alkotás egy legendás újságíró, David Grann 2017-ben írt dokumentumregényét veszi alapul. A Szövetségi Nyomozó Iroda, azaz Federal Bureau of Investigation, de ahogy csak sokan ismerik FBI 1908-ban alakult. Az egyik első ügyük egy kacifántos gyilkosságsorozat volt, és a film ezt fogja feldolgozni.

Martin Scorsese egy kicsit mesélt is a Cahieurs du Cinema-nak a filmről.

„Műfajilag ez szerintem western lesz. 1921 és 1922 között járunk Oklahomában. Cowboyokról van szó, de nem csak lovaik vannak, hanem autóik is. A középpontban az Osage nevű indián törzs lesz, akik egy nagyon rossz földterületen voltak, de azért is szerették, mivel ez nem kellett a fehéreknek. Aztán rátalálnak az olajra, és így bekerülnek a világ leggazdagabb emberei közé. A Yukon és Colorado bányarégiókkal együtt megérkeznek az európaiak, a fehérek, minden felborul. Az alvilág uralkodott, és nagyobb eséllyel került valaki börtönbe, ha lelőtt egy kutyát, mint egy indiánt.”

- mesélte a rendező

Ekkor John Edgar Hoover volt az FBI igazgatója, aki hihetetlen módon 48 évig töltötte be hivatalát. Ez az ügy volt az első valódi siker az iroda részéről, amit fel tudott mutatni a vezető. Szóval a sztori 100 százalékig megtörtént esetet dolgoz fel.

Clint Eastwood forgatott egy filmet 2011-ben J. Edgar címmel, amiben Hoovert Leonardo DiCaprio alakította. A színész természetesen nem bújik bele ismét az FBI igazgató bőrébe, hanem a gyilkossági ügyek nyomozását vezető Tom White-ot fogja alakítani, aki egykor texasi ranger volt. Ha minden igaz, De Niro alakítja majd William Hale-t, akit akkoriban Osage Hills királya volt a hatalma és vagyona miatt.

A forgatókönyvet az Oscar-díjas Eric Roth (Forrest Gump, München, Benjamin Button különös élete) írta, szóval ebben is sikerült megtalálni a tökéletes embert. Nagyon izgalmasan hangzik az egész, és a páros egészen biztosan nem fog csalódást okozni, ahogy eddig sem. Elvileg

Bár Scorsese olyan műfajba nyúl bele, amivel még sosem volt dolga, de hát sokszor történt már ilyen, és mindenből aranyat tudott csinálni. A lenti fotót a rendező osztotta meg, aki lelkesen helyszíneket keres. 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás