promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti mozipremierek: Támad Harrison Ford és a CGI kutyája
Borítókép:  Fox
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Lesz itt még skandináv misztikus thriller, és francia vígjáték is.

A vadon hívó szava – premier: 2020. február 20.

Eddig két dolog van, ami bíztató a filmmel kapcsolatban, és az első természetesen Harrison Ford neve, mert őt képtelenség nem szeretni, akármennyire is mogorva kedvében van. A másik Michael Green, aki a forgatókönyvet írta. Ő eddig olyan szkripteket tett le az asztalra, mint a Logan – Farkas, vagy a Szárnyas fejvadász 2049. Ettől még lehet el lesz rontva az egész, de nemsokára kiderül. A CGI kutyát már most sem nagyon akarja bevenni az emberek gyomra.

A történet a XIX. században, a klondike-i aranyláz idején játszódik, amikor rendkívüli kereslete volt az erős szánhúzó kutyáknak. Itt kerül képbe Buck, a főszereplő ebünk, akit elrabolnak kaliforniai otthonából, hogy eladják a messzi északra. Végül John Thornton (Harrison Ford) menti meg az életét, akivel igen csak jól összebarátkoznak, aztán jöhetnek a tanulságos kalandok. Buck elkényeztetett kutyából a kegyetlen körülmények miatt igazi vadon királyává válik, aki még a tűzbe (jégbe) is a gazdája után menne.

 Ögyilkos Túra – premier: 2020. február 20.

„A nevem Max Isaksen, amikor ezt nézed, halott leszek.”

Indul az utazás az öngyilkosság felé, és hogy még vonzóbb legyen a misztikus-thriller, a főszerepet a Trónok harcából ismert Nikolaj Coster-Waldau vállalta be, akit Jaime Lannisterként ismer a világ. 

Max egy középkorú biztosítási nyomozó, akinek a feleségén kívül nincsen senkije. Agydaganattal diagnosztizálják, ami után úgy dönt, nem akar a párja terhére lenni, inkább igénybe veszi az Aurora szolgáltatását, akik az öngyilkosság lehetőségét kínálják fel a halálos betegeknek. Az isten háta mögötti helyen azonban jön egy fordulat, amire senki sem számított. Az előzetes nem lő le semmi poént, csak a hangulata ejti foglyul az embert.

Wasp Network – Az ellenállók – premier: 2020. február 20.

A francia Olivier Assayasnak vannak nagyon erős, de gyenge alkotásai is. itt az előzetes előbbit ígéri, és az is csábító, hogy megtörtént eseményt dolgoz fel. Egy falatka történelem mindig jó filmes formában, de nem mindegy milyen minőségben.

Havannában járunk 1990-ben, amikor René González pilóta fájdalmas búcsút vesz a családjától, és disszidál. A repülővel eljut Miamiba egy katonai bázisig, aztán jöhet az új kezdet. Nemsokára más kubai disszidensek követik, akik szép lassan kialakítanak egy kémhálózatot. Azt tűzik ki küldetésük céljául, hogy épüljenek be az erőszakos Castro-ellenes szervezetekbe, amelyek a sziget elleni terrortámadásokért felelősek.

A Mennyországnak kell lennie – premier 2020. február 20.

Francia thriller után francia vígjáték, méghozzá Elia Suleimantól, aki anno még a Deus ex machinával szerzett magának hírnevet, ami a zsűri nagydíját is bezsebelte a Cannes-i Filmfesztiválon.

Az író rendező vállalta be az alkotás főszerepét, akinek a karaktere menekül Palesztinából egy másik hazát keresve, csak hogy azt a Palesztinát találja meg újra, amit a háta mögött hagyott. Egy vicces és aranyos road movie ez, ami folyamatosan szül valami abszurd helyzetet.

Isten létezik, és Petrunijának hívják – premier 2020. február 20.

Sok férfi vízbe ugrik, hogy kihalászhassa azt a bizonyos keresztet. Szép hagyomány, amíg egy nő be nem kavar a dologba. Ő nem halászhatja ki? Neki nem lehet élete? Majd kiderül.

A harmincas éveiben járó Petrunija a szüleivel él egy észak-macedóniai kisvárosban. Történészdiplomája miatt minden munkához túlképzett: se állása, se párkapcsolata. Petrunija azonban nem csügged, és nagy energiával és kitartással keresi az útját. Egy téli napon véletlenül egy vallási rituálé közepébe csöppen a folyóparton: a pap egy keresztet dob a jeges vízbe, és férfiak százai ugranak utána, míg a nők csak távolabbról figyelhetik az eseményeket. Petrunija azonban hirtelen ötlettől vezérelve az úszók közé veti magát, és ő lesz az, aki felhozza a vízbe dobott keresztet. A férfiak hada azonnal dühödten fordul ellene, de a nő nem adja vissza a trófeát. A szokatlan esemény nyomán az egész város felbolydul, és a hagyományokkal dacoló Petrunija az indulatok kereszttüzébe kerül. Mindenki ellene fordul, de állnia kell a sarat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás