Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Így búcsúzott Michael Douglas édesapjától

Így búcsúzott Michael Douglas édesapjától

Zene, Film & Kultúra

Így búcsúzott Michael Douglas édesapjától

Zene, Film & Kultúra

Promotions 09:22

Kirk Douglas fia, Michael Douglas érzelmes szavakkal búcsúzott édesapjától.

Amint arról beszámoltunk, 103 éves korában elhunyt a régi hollywoodi generáció nagy veteránja, Kirk Douglas. A színész mögött olyan életút valamint hollywoodi menetelés van, amiről sokan csak álmodnak, és valószínűleg álmodni is fognak. Kirk Douglas a tizenhetedik az Amerikai Filmintézet AFI's 100 Years... 100 Stars című, a 100 legnagyobb filmlegendát felsoroló listáján.

Fiai közül a legismertebb, Michael Douglas az alábbiakat írta a Facebookon édesapja halála kapcsán:

"Testvéreimmel mély szomorúsággal jelentjük be, hogy Kirk Douglas 103 éves korában itt hagyott minket. A világ számára legenda volt, egy színé sz a mozi aranykorából, aki jól élt az arany éveiben, egy emberbarát, az igazságosság elkötelezettje. Azok a célok, amelyekben hitt adott egy olyan alapot, amelyre mindannyiam vágyakozhatunk. De számomra és testvéreim, Joel és Peter számára ő egyszerűen csak egy apa volt. (...)

Kirk jó életet élt, örökséget hagyott maga mögött a filmiparban, amely a következő generáció számára is fennmarad. Egyúttal egy olyan emberbarát, aki azért tevékenykedett, hogy segítse közösségét és békét hozzon a bolygóra. 

Engedjék meg, hogy azokkal a szavakkal fejezzem be, amit az utolsó születésnapján mondtam neki, s amelyek örökké igazak maradnak. Apa, nagyon szeretlek, nagyon büszke vagyok, hogy fiad lehetek."

Borítókép: VALERIE MACON / AFP