Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Megérkezett A nagy Lebowski spin-off kedvcsinálója

Megérkezett A nagy Lebowski spin-off kedvcsinálója

Zene, Film & Kultúra

Megérkezett A nagy Lebowski spin-off kedvcsinálója

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter - 2020.02.03. 10:01

Hihetetlen, de 22 év után térünk vissza A nagy Lebowski-univerzumba.

Tavaly nyáron vált biztossá, hogy A nagy Lebowski fog egy spin-offot kapni, ahogyan az is, hogy hála égnek nem valami ultra gagyi feldolgozás lesz. A Coen-fivérek már 2016-ban áldásukat adták a projektre, annyira tetszett nekik az ötlet, de úgy döntöttek, hogy ez a látomás John Turturro fejéből pattant ki, így rábízták a forgatókönyv megírását, valamint a rendezést is.

A nagy Lebowski a rajongók körében az egyik legkultikusabb Coen-film, amit akárhányszor veszel elő, mindig vicces lesz. Jeff Bridgesből és John Goodmanből tényleg életük egyik legjobbját passzírozta ki a rendező duó.

Turturro az eredeti filmben alig szerepel valamit, de abból a kevésből a Coen-testvérek a legtöbbet hozták ki. Gyakorlatilag egy szimpla bowling gurításból csináltak művészetet. A színésznek ebből az egy jelenetből bontakozott ki minden egy egész estés film felé, aminek az alapja a Herék, avagy a tojástánc című francia vígjáték lesz.

A főhős frissen szabadul a sittről, ahová pedofília miatt került be, azonban ehhez semmi köze nem volt. Ezután újra összefut két barátjával Petey-vel (Bobby Cannavale) és Marie-val (Audrey Tautou), hogy ismét piti bűncselekményeket kövessenek el, és meneküljenek a rendőrök elől.

A The Jesus Rolls kedvcsinálójában John Turturro ismét bowling golyót nyalogat, de lentebb találjátok az olasz előzetest is, amiben lehet némi pillantást vetni a karakterekre, köztük Christopher Walkenre, vagy Jon Hammre is. A szemfülesek ezt már tavaly kiszúrhatták.

Az alkotás február 28-án érkezik Amerikában, és reméljük a magyar Lebowski fanokról sem feledkezik meg valamelyik filmforgalmazó.

Borítókép: Screen Media Films