promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Vandál vagy művész? – Banksy műveiből nyílik kiállítás
Borítókép:  MTI/Szigetváry Zsolt
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyszerű, de annál hatásosabb graffitiket helyez el a világ különböző pontjain Banksy, aki a műfaj egyik legismertebb művésze. Hogy pontosan ki ő, csak kevesen tudják. Annyi azonban bizonyos, hogy aki egy lépéssel küzelebb kerülne hozzá, megtekintené munkásságát, az február 1-től a budapesti Tesla Loftban megteheti.

Hogy pontosan kicsoda a világ legismertebb graffitiművésze, Banksy azt kevesen tudják. Akik ugyanis ismerik őt, nem árulhatják el kilétét, köti őket ugyanis az alkotóval kötött titoktartási szerződés. Annyi azonban bizonyos, a művész már évek borzolja a kedélyeket, a törvényesség határait feszegető módon fejezi ki falirajzok formájában gondolatait társadalomról, politikáról, közéletről.

Most, febuártól 1-től, egészen április 30-ig lehet a műveit megtekinteni a budapesti Tesla Loftban, amely igyekszik átfogó képet adni a rejtőzködő street art művész világáról. A megnyitón  Sáfár Zoltán, a Godot Galéria tulajdonosa kiemelte,

a budapesti kiállítás egyedi élményt nyújt a látogatóknak, mert más tárlatokon nem látott Banksy-műveket is felvonultat, sőt Banksy egy egészen friss alkotása (The Walled Off Hotel) is látható, amely csütörtök este érkezett meg Budapestre.

DrMáriás képzőművész, író elmondása szerint Banksy „egy igazságtalan világ lelkiismerete", aki azért maradt mindmáig anonim, hogy ne személyével, hanem munkáival és azok üzenetével foglalkozzanak, miközben következtesen kritizálja „a művészet kiárusítását", azaz a műkereskedelmet is. Továbbá a rejtőzködő művész szerint a súlyos igazságtalanságok világában élünk, amelyben ideológiákkal etetik az embereket, hogy elvonják a figyelmüket ezekről az igazságtalanságokról.
 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás