promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Oscat 2020: Az oroszlánkirály lett a legjobb film, Joaquin Phoenix is díjat kapott
Borítókép:  IMDb
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A PETA kihirdette a 2020-as Oscat-díj győzteseit.

A PETA állatvédő szervezet a honlapján tette közzé, hogy idén kik nyerték meg az szervezet által alapított Oscat-díjakat.

Oscat-díjjal jutalmazta a Joker címszereplőjét alakító Joaquin Phoenix-et, és a Harriet című dráma főszereplőjét, Cynthia Erivo-t, mert mindketten vegán életmódot élnek. A legjobb film díját a Jon Favreau által rendezett Az oroszlánkirály kapta, amiért a készítők CGI-technológiát alkalmaztak, és nem élő állatokat használtak a forgatáson.

Az elismerésben részesített filmalkotások között van továbbá Tim Burton Dumbo-ja, ami a Disney elsőként bemutatott élőszereplős remake-je volt 2019-ben, valamint a Jetikölyök című animációs film, az Elton John-ról szóló Rocketman és a Macskák is. Utóbbinak valószínűleg ez lesz az egyetlen „pozitív” elismerése, ellenben az Arany Málna-díjon biztos, hogy tarolni fog.

Visszatérve a PETA Oscat-díjátadójára: elismerésben részesítették Michael Keaton-t a Dumbo-ban nyújtott alakításáért, és Tom Hanks-et az Egy kivételes barát című filmjéért. Mindegyik díjazott egy bekeretezett oklevelet kap a szervezettől.

„A PETA Oscat-díjai azt mutatják, hogy egyetlen jóérzésű filmkészítő sem gondol arra, hogy szórakoztatásra kényszerítsen vadállatokat, és hogy a közönség is állatbarát üzenetekre vágyik”

– mondta Lisa Lange, a szervezet alelnöke, aki szerint Hollywood pont olyan gonosztevőkként ábrázolja az állatkínzókat, amilyenek valójában és a PETA reményei szerint 2020-ban még több állatbarát megnyilvánulással találkozhatnak majd a mozinézők.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás