promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Zárójelentés: februárban mutatják be az Oscar-díjas Szabó István új filmjét
Borítókép:  InterCom
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Zárójelentésben olyan színészek játszanak, mint Klaus Maria Brandauer és Eperjes Károly.

Február végétől lesz látható a mozikban Szabó István új filmje, amelyet az Oscar-, Golden Globe-, Cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal és Koltai Lajos operatőrrel együtt készített.

A Zárójelentés főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik szülőfalujába, ahol körzeti orvosként folytatja munkáját. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik, és saját kárán kénytelen megtanulni, hogy a múlt kísérteteivel csak akkor számolhat le, ha szembenéz velük.

A film forgatókönyvét maga Szabó István jegyzi, az operatőr pedig a rendező állandó partnere, Koltai Lajos volt. A Zárójelentés produceri feladatait Sándor Pál és Tőzsér Attila látták el, a főszereplők mellett pedig olyan kimagasló magyar színművészeket láthatunk majd a filmben, mint Udvaros Dorottya, Kerekes Éva, Csákányi Eszter, Szirtes Ágnes, Csomós Mari, Andorai Péter, Orosz Ákos és Börcsök Enikő.

A filmet pedig február 27-től láthatják országszerte az InterCom forgalmazásában.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás