promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bukás: elkaszált négy magyar sorozatot az RTL Klub, a TV2 és a Viasat3
Borítókép:  Dobó Kata és Kovács Patrícia a Korhatáros szerelem bemutatóján. Forrás: Femina.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Magyarországon is igaz a sorozatokkal kapcsolatos általános vélekedés: ha nem jön be a nézőknek, akkor nem kell folytatni!

Az utóbbi években a nagy magyar kereskedelmi csatornák elkezdtek saját gyártású sorozatokat készíteni. Egyre több, és jobb minőségű sorozatok születtek. Ilyen többek között A mi kis falunk, a Tanár vagy a Drága örökösök.

Ha valamilyen műsor nem fut jól, akkor először megvariálják az időpontokat a csatorna műsorfolyamában, mint a TV2 tette Majka vetélkedőjénél. Ha ez sem hozza a megfelelő számokat, akkor jön a kasza.

A sorozatkészítés egy olyan műfaj, ahol nehéz megfelelni a nézők igényeinek. A SorozatWiki most arról értesült, hogy a három nagy kábeltévé (RTL Klub, TV2, Viasat3) az alábbi sorozatokat kaszálta el:

  • az RTL Klubon 2019 februárjától vetítették nyolc héten át az Alvilág című sorozatot. A produkció első része sem hozta a számokat, a további részek pedig még rosszabb nézettséget produkáltak. Így nem csoda, hogy az RTL nem kér a folytatásból. Érdekesség, hogy ez a műsor volt a csatorna első olyan sorozata, amely megbukott.
  • a TV2 csoport két széria esetében is úgy döntött, hogy nem kér a folytatásból:
  1. A Korhatáros szerelem 2017 decemberében került képernyőre, és szombat esténként lehetett figyelemmel követni az elvált kétgyermekes családanya és a fiatal pincérfiú szerelmének alakulását. A széria nem lett átütő sikert, ám sokan megszerették a sorozatot. Ennek hatására a TV2 berendelte, és 2018 októberében le is adta a második évadot, ám az elsővel ellentétben a részeket péntek este tűzték műsorra. A sorozat stílusa is megváltozott, ez pedig már egyáltalán nem jött be a nézőknek – a SorozatWiki szerint a csatorna hosszasan gondolkodott a harmadik évaddal kapcsolatban, de végül a kasza mellett döntött. 
  2. A TV2 a Bogaras szülőkből sem kér. A produkció 2018 őszén startolt a csatornán, kedden késő esténként, 20-25 perces részekkel, amiből összesen 10-et rendelt első körben a TV2. A sorozat meglepően jól nyitott, ám hamarosan óriásit zuhant a nézettsége – a SorozatWiki szerint ez volt az utóbbi évek egyik legnagyobb sorozatbukása a magyar piacon.
  • a nagy sorozatbummot és a 200 első randi sikerét látva a Sony Pictures Television Networks vezetői a Viasat3 számára berendelték az Ízig-vérig című gasztro témájú sorozatot. A széria érdekessége, hogy a hazai tévés piacon ez volt az első, teljes egészében magyar fejlesztésű sorozat. A produkció 2019 márciuásban indult a csatornán, ahol gyenge nézettséggel indított, ám fokozatosan tornázta fel magát a Viasat3 többi esti műsorának nézettségéhez. Viszont a piac eme szegmensében kötelező elvárás, hogy egy saját gyártású sorozat, ami még rengeteg pénzbe is kerül, zászlóshajója legyen a csatornának. Ez az Ízig-vérignek nem jött össze, a Viasat3 nem is kér újabb részeket belőle.

A portál mindhárom csatornát megkereste az értesüléssel kapcsolatban:

  • az RTL Klub informálisan megerősítette, hogy nem lesz több Alvilág évad.
  • a TV2 nem reagált a megkeresésre.
  • a Viasat3 kétmondatos közleménnyel reagált: „Jelenleg valóban nem kerül képernyőre az Ízig-vérig folytatása, azonban ez nem jelenti azt, hogy elvetettük ennek a lehetőségét. A teljes mértékben hazai fejlesztés miatt az új évad előkészítéséhez jóval több időre van szükség, nem terveztük egyik évről a másikra hozni a folytatást.”
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás