promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Műanyag égbolt: érdemes odafigyelni erre a készülő magyar sci-fire
Borítókép:  Műanyag égbolt Facebook
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta filmjét jelentős külföldi érdeklődés is övezte.

A magyar-szlovák koprodukcióban készülő Műanyag égbolt gyártására 216 millió forint támogatást szavazott meg a Filmszakmai Döntőbizottság.

Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta első mozifilmje egy ambiciózus sci-fi animáció, mely egy olyan jövőben játszódik, ahol a Föld növény- és állatvilágának teljes pusztulása után a tudósok egy hihetetlenül tápláló, ám emberi húsból táplálkozó növényt kísérleteznek ki.

A Műanyag égbolt című filmterv az Inkubátor Program nyerteseként kapott először támogatást 2016-ban, a fejlesztését jelentős külföldi érdeklődés is övezte és kiderült, hogy a film színvonalas megvalósítása túllépi az Inkubátor Program kereteit. A koprodukcióban készülő alkotás a Szlovák Audiovizuális Alap gyártási támogatását is elnyerte.

Az animációs film főszereplői Keresztes Tamás és Szamosi Zsófia, akik a többi színésszel együtt nem csupán hangjukat adják a filmhez, hanem egy speciális animációs technika használatával maguk is megjelennek a filmben.

A rotoszkóp technika segítségével a leforgatott jelenetek alapján az animátorok kockáról-kockára rajzolják át a film szereplőit, így a színészek legapróbb rezzenése is a vászonra kerül.

A 2021-es mozibemutatóra tervezett Műanyag égbolt magyar producere Fülöp József, társproducere Sipos Orsolya (SALTO Film), koproducere Petrányi Viktória (Proton Cinema) és Juraj Krasnohorsky (Artichoke).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás