promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Heti mozipremierek: az 1917 és Adolf Hitler is érkezik a mozikba
Borítókép:  Francois Duhamel - Universal Pictures and Storyteller Distribution
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Tele vagyunk premierrel: jön Sam Mendes Golden Globe-díjas alkotása, Taika Waititi Hitler lesz, de akad itt Richard Jewell dráma és abszurd vígjáték is.

1917 – premier: 2020. január 23.

Nem nagyon kell reklámozni az 1917-et, mert az bőven elég hype neki, hogy a legjobb dráma, és legjobb rendezés díját is bezsebelte a Golden Globe-on. Az alkotás természetesen nem csak a történetében erős, hanem a technikai megoldásai révén is. Eleve egy vágás nélküli kaland ez az egész, amiben erős szerepe van Roger Deakins operatőri munkájának. Sam Mendes ismét egy olyan klasszikust alkotott, ami az Oscaron is toronymagas esélyes lesz.

Jojo nyuszi – premier: 2020. január 23.

Taika Waititi igencsak sokszínű rendező, na meg remek színész is. Ugyebár a Marvel-moziverzumban is feltűnt, mivel ő játszotta el Korg szerepét. Ott természetesen felismerhetetlen, de érkezik a Jojo nyuszi című alkotása, amit ő írt és rendezett, sőt, az egyik főszerepet is magának szánta. Taika Adolf Hitlert fogja eljátszani, aki csak a főhős kisfiú, Jojo fejében létezik.

Az egész egy hamisítatlan II. világháborús szatíra, amiben a kisfiú és az anyukája (Scarlett Johansson) egy zsidó kislányt bújtatnak a padláson. Jojo közben nem csak azt tanulja meg, hogy milyen elkötelezett nácinak lenni, hanem azt is, hogy a zsidók is olyanok, mint bármelyik másik ember.

Richard Jewell balladája – premier: 2020. január 23.

Richard Jewell biztonsági őrként dolgozott az 1996-os atlantai nyári olimpiai játékokon. Neki volt köszönhető, hogy az ott felrobbant pokolgépes bomba nem követelt sok áldozatot. Egy ember még így is meghalt, és több mint százan megsebesültek. A táskába helyezett bombát Jewell találta meg és segített minél hamarabb kiüríteni a helyszínt.

Hősként ünnepelték, de jött a fekete leves, mivel a FBI és a média kereszttüzébe került. Azzal vádolták, hogy ő tette oda a pokolgépet. A film a tragédiát is bemutatja, de a középpontban a biztonsági őr meghurcolása kerül.

Clint Eastwood ismét egy zseniális igaz történetet hozott el a Richard Jewell balladájával, úgy, ahogy csak ő tudja.

Hivatali eltávozás – premier: 2020. január 23.

Hihetetlen ezt leírni, de Demi Moore vígjátéka teljesen fogyaszthatónak néz ki, bár ezen sokat segít, hogy ott van Ed Helms neve színészként és producerként is. Lucy (Demi Moore), aki egy ehető evőeszközöket gyártó céget, vezet úgy dönt, hogy csapatépítésre viszi alkalmazottait. Igen ám, de az új-mexikói kalandból rémálom lesz, amikor egy barlangban rekednek. Itt már az ehető evőeszköz sem segíthet.

Plácido Domingo 50. évfordulós gálakoncertje – premier: 2020. január 25.

Öt évtizedet átívelő karrier, több mint 150 színpadi szerep, 11 Grammy-díj és ikonikussá vált koncertek a Három Tenor tagjaként, Luciano Pavarotti és José Carreras társaságában. Egyetlen különleges este erejéig Plácido Domingo visszatér a lenyűgöző Veronai Arénába, amit a budapesti Uránia szélesvásznán élvezhetünk szombaton 16:30-tól.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás