promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén sem lesz házigazdája az Oscar-gálának
Borítókép:  Deadline
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Oscar-gálának utoljára 2018-ban volt házigazdája, Jimmy Kimmel személyében.

A Hollywood Reporter hozta le a hírt, hogy Karey Burke, az ABC amerikai kereskedelmi televízió elnöke közölte közös döntésüket a filmakadémiával, melynek értelmében idén sem lesz házigazdája az Oscar-gálának.

Burke azzal indokolta a döntést, mert 2019-ben, mikor harminc év után először műsorvezető nélkül zajlott a ceremónia, magasabb nézettségi mutatókat produkált a gála, mint az előző években.

A tavalyi közvetítés 11,5 százalékkal többen, majdnem 30 millióan nézték Észak-Amerikában, mint az előző évit, 2018-ban viszont minden idők legalacsonyabb nézettségét mérték, mindössze 26,54 millióan látták a gálát.

Az idei Oscar-jelölteket január 13-án, hétfőn jelentik be. Ezen a napon derül ki, hogy Tóth Barnabás Akik maradtak című filmje is bekerül-e a top 5 közé a Legjobb idegenyelvű film kategóriájában.

A 2020-as díjátadó ceremóniát Glenn Weiss rendezi, a díjátadó gálát a hollywoodi Dolby Színházból élőben közvetíti február 9-én, vasárnap este az ABC tévécsatorna, Magyarországon a Duna Televízión követhetjük majd élőben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás