promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Tíz éves az Eredet, de DiCaprio még mindig nem érti
Borítókép:  Stephen Vaughan - Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Leonardo DiCaprio bevallotta, hogy inkább a karakterére fókuszált, és a történet még mindig zavaros neki.

Pörög és csak pörög a pörgettyű, ki tudja hol áll meg. Álmodom talán? Van hasonlóság a Mátrix és az Eredet között, de a legfontosabb különbség az az, hogy Christopher Nolan egészen biztosan nem akar majd második részt csinálni az utóbbiból.

Az Eredet korunk egyik legnagyszerűbb alkotása lett, ami nem attól lesz híres, hogy rommá nyerte magát díjakkal, hanem attól, hogy a közönség az egekbe emelte. Új generációs alkotásként most is ott díszeleg az IMDb top 250-es listáján, az előkelő 13-ik helyen, olyanokat megelőzve, mint A Gyűrűk Ura: A két torony, a Száll a kakukk fészkére, vagy a Nagymenők. Mint írtam, ez a közönség listája, nem a szakmáé.

Nolan alkotása annyira mély, és tele van filozófiai kérdéssel, hogy bármennyiszer le lehet elé ülni. Amennyiszer megteszed, mindig ki fogsz szúrni valami apróságot, ami mellett elmentél. Az időtállósága és a végtelen újranézhetősége miatt is lett az Eredet kultuszfilm.

A főszereplő, Leonardo DiCaprio valószínűleg már csak nyugdíjas korában fog újra leülni elé, van elég dolga így is, de maradjunk annyiban, hogy így tíz év után sem érti nagyon az alkotást.

Most DiCaprio és Brad Pitt a Volt egyszer egy… Hollywood miatt ismét elég sokat interjúznak. Tarantino filmje gyönyörűen teljesített a Golden Golbe-gálán, ami rendkívül kiegyensúlyozott volt idén.

Marc Maron a podcastjében beszélgetett a két színésszel, és előkerült a téma, hogy vállaltak-e olyan szerepeket, amikben annyira nem értették, hogy mit is akart a film elmondani. Brad Pitt rögtön felhozta az Ad Astrát, amiben nem értette, hogy egy űrhajó hogyan tud energiahullám küldéssel kitolni a Földdel. Ezekre persze a készítők nem szeretnek egyértelmű választ adni, a jövőben vagyunk, és kész. Megoldható.

Aztán jött DiCaprio, aki rögtön az Eredetet hozta fel:

„Olyan ez, mint nekem az Eredet. Mi történik benne? Fogalmam sincs. (nevetés) Öreg, ebben az esetben tényleg csak a karakteredre koncentrálsz. Persze az elejétől fogva láttam a történetet, de amikor egy olyan zsenivel dolgozol együtt, mint Nolan, és egy olyan kirakósba kerülsz bele, mint az Eredet, az más. Nem csak én, mindenki próbálja összeillesztgetni a darabjait.”

DiCaprio szerint alapból nézőpont kérdése, hogy az emberek tudnak-e értelmet adni a filmnek.

Christopher Nolannek hamarosan érkezik az új filmje, a Tenet, ami remélhetőleg fog ütni akkorát, mint az Eredet.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás