promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Íme Joaquin Phoenix káromkodós beszéde a Golden Globe-gálán
Borítókép:  FREDERIC J. BROWN / AFP
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Joker főszereplője olyan spontán volt, amilyen mindig lenni szokott. 

Sejteni lehetett, hogy Joaquin Phoenix meg fogja kapni a legjobb főszereplőnek járó Golden Globe-szobrocskát, de mivel ő mindenben spontán, így nem igazán készült beszéddel. Valószínűleg benne volt minden a fejében, amit ki akart mondani, aztán improvizált, akárcsak teszi ezt színészként is rengetegszer. Ezért is választottam meg jómagam az övét, az egyik legjobb beszédnek.

Phonenix poénból a HFPA-nak (Hollywoodi Külföldi Tudósítók Szövetsége) mondott köszöntet, amiért felismerték, hogy az állattenyésztés és a klímaváltozás között kapcsolat van. Már régóta nyílt titok, amit én is szajkózok, hogy a marhák finganak, ráadásul sokat. A haszonállattartás metán és dinitrogén-oxid képződésével jár, ami nagyban felelős az üvegházhatásért. A rizstermelés után ez az ágazat a legkártékonyabb a globális klímára nézve.

„Vegánná tenni ezt az éjszakát? Merész lépés volt!”

A mostani Golden Globe-on csak vegán menüt szolgáltak fel. Azt persze sosem mondtam én sem, hogy ki kell nyírni a húst az étrendünkből, hülyeség, de egy ilyen nagy esemény máris tett valamit a környezetért, hogy nemet mondott a húsra. Persze még nem most. Amiket felfaltak volna, majd megeszik mások, de hosszútávon kell ezt nézni.

Phoenix továbbra is gyűlöli a díjátadókat, bár ő elég sok mindent, köztük a legjobb színész díjat is.

„Az itt ülők mind tudják, hogy nincsen kib.szott legjobb színész. Azért jött létre, hogy ennek a tévéműsornak is reklámhelyet tudjon eladni.”

Phoenix-szel Christian Bale, Antonio Banderas, Adam Driver, és Jonathan Pryce versenyzett a legjobb színész díjért a dráma kategóriában, akiket természetesen rommá dicsért.

„Nem lehet mihez hasonlítani azt a csodálatos és egyedi munkát, amit ti ebben az évben megmutattatok nekünk. Mindenki ezt nyomja, de annyira megtisztel, hogy veletek egy lapon említenek engem.”

Végül persze jöhetett a köszönet Todd Pillips rendezőnek is, aki noszogatta a színészt, hogy vállalja el a Joker főszerepét.

„Nem tudom, hogyan tudtál elviselni. Marhára idegesítő vagyok...”

Hát, az biztos! Nem sok hírt hoztak nyilvánosságra Phoenix furcsaságaiból, de ott volt például az, hogy Phoenix nem mondott csak úgy igent a Joker szerepére, egyszerűen fogta magát, és besétált a ruhapróbára. A cikkben megtaláljátok azt az esetet is, amikor összebalhéztak Robert De Niróval, mert Phoenix nem akart olvasópróbát.

„K.rvára ki van zárva, hogy én olvasópróbára menjek.”

Ez is ugyebár a spontán dolgaiból adódik. A Vanity Fairnek is elmondta anno, hogy úgy áll hozzá az egész forgatáshoz, mintha egy dokumentumfilmben lenne, ezért is gyűlöli az olvasópróbákat, mert mű az egész.

Aztán azért még beszólt az egész közönségnek, hogy szavakkal bárki tud harcolni a klímaváltozás ellen, de jöjjön most már a teljes beszéd!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás