promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Leleplezték a Joker egyik kimaradt jelenetét
Borítókép:  Warner Bros.
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ehhez pedig az kellett, hogy leleplezzék a Joker teljes forgatókönyvét.

Todd Phillips rendező és Joaquin Phoenix már valószínűleg nagyban elmélkednek a Joker folytatásán, amit tényleg csak akkor csinálnak meg, ha olyan mondanivalóval tud bírni, mint az első rész. Ahogy Phillips is fogalmaz:

„Még csak annyiról volt szó, hogy ha valaha is csinálunk egy második részt – még ezt nem jelentettük ki, egyáltalán nem tartunk ott –, akkor az nem egy őrült alkotás lesz a Bűn Bohóchercegéről.”

Az ötletek kiforrásához még idő kell, de az minden rajongónak jó hír, hogy egyik fél sincsen elzárkózva tőle, sőt, nagyon is meg akarják csinálni.

A Joker nem lett az év legtöbb bevételt hozó filmje, ezt a címet elvitte a Bosszúállók: Végjáték, azonban ennél fontosabb címet szerzett, mert az év legjövedelmezőbb filmje lett. Az alkotás 55 millióból készült, és 1 milliárd 61 millió dolláros bevételt tudott hozni úgy, hogy közben még korhatáros is volt.

Phillips anno lenyilatkozta, hogy biztosan nem akar több bőrt lehúzni a filmről, tehát sosem lesz a Jokernek rendezői változata.

„Nagyon utálom a bővített változatokat. A kivágott jeleneteket is gyűlölöm. Azért vannak kivágva, mert azokat ki kellett vágni. Az alkotás úgy került a moziba, ahogy én szerettem volna, és soha nem fogok bemutatni belőle egy kimaradt jelenetet sem.”

Azonban a Joker forgatókönyve innentől nyilvános, szóval abból össze tudjuk rakni őket, még ha a saját szemünkkel nem is láthatjuk. Sokan kíváncsiak voltak rá, hogy mi lett például a Zazie Beetz által eljátszott Sophie sorsa, aki Arthur szomszédja volt. A rendező már korábban is jelezte, hogy őt Joker nem ölte meg, és a forgatókönyv ezt meg is erősíti. Természetesen spoileresen folytatjuk.

A forgatókönyv 78-ik oldalára lapozva Arthur elveszi Randall pénztárcáját, miután alaposan kioltotta szerencsétlen életét. A benne talált pénzt egy borítékban Sophie ajtaja előtt hagyja, amiben megírja azt is, hogy szerepelni fog Murray Franklin műsorában. A 96-ik oldalon olvashatjuk is, hogy a nő nézi a showt, és sikítva felugrik, amikor Arhtur lelövi Murray-t. Erre Sophie lánya is elkezd sírni.

Sophie szála azért maradt ki, mert Phillips végül úgy döntött, hogy csakis Arthur szemszögéből akarja bemutatni azt a jelenetet. Ez jó döntés volt, mivel így fagyott meg igazán a levegő.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás