promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A legnagyobb sztár lehetett volna, mégis farmer lett a Star Wars ikonikus színésze
Borítókép:  Profimedia/illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Hayden Chirstensen karrierje nem úgy alakult, ahogy azt elképzelte. Az emblematikus Star Wars-os szerepe után, amikor ő alakította az Anakin Skywalkerből Darth Vaderré alakuló sötét nagyurat, nem jöttek a jobbnál-jobb ajánlatok. 

Pedig mekkora ugrás lehetett volna az örökkévalósághoz a szerep, amelyre 1500 jelentkező közül választották ki, és amellyel (így vagy úgy, de) egyből beírta magát a popkultúrába. Aztán nem sikerült meglovagolni a hullámokat,

bár egy-két alakítására azért még emlékezhetünk.

Anakin megformálásáért amúgy Arany Málna-díjat is kapott, nem is egyszer, hanem rögtön háromszor. Ez a nagy médianyilvánosságot kapó „elismerés” azoknak jár, akik elképesztően (látványosan) rosszul játsszák a rájuk osztott szerepet. Egyfajta ellen Oscar-díj, amelyet épp azért hoztak létre, hogy ne csak a legjobbakat díjazzák. Az ünnepélyes eredményre pedig egy nappal a hollywoodi csúcsesemény előtt kerül sor.

Emlékezetes filmjei közé tartozik még a Hipervándor vagy éppen a Hazugsággyáros, amelyek azért annyira nem rossz filmek, bár a kritika nem igazán kedvelte ezekben sem az alakításait.

Christensen lassan abbahagyta a filmezést (bár epizódszerepekre beugrik még), vett egy farmot, és elkezdett farmerkedni. Viszont ez nem jelenti azt, hogy teljesen felhagyott volna a médiában való szerepléssel.

2013-ban például egy, a farmer élet inspirálta ruhakollekciót dobott piacra az RW&CO vállattal karöltve.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás