Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Tippelj, hogy mennyien nézték meg nálunk a Skywalker korát?

Tippelj, hogy mennyien nézték meg nálunk a Skywalker korát?

Zene, Film & Kultúra

Tippelj, hogy mennyien nézték meg nálunk a Skywalker korát?

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter 20:20

A kilencedik Star Wars rekordot döntött, vagy túl kevesen voltak rajta a közepes kritikák miatt?

A többség, vagy mondhatni a masszív rajongótábor úgy döntött, hogy még karácsony előtt le akarja tudni a Skywalker-saga lezárását, ami kapott hideget és meleget is a kritikusoktól. Ettől függetlenül az emberben benne van, hogy akármilyen szájízzel is jön ki a moziból, nem akar belefutni spoilerekbe, így minél hamarabb látnia kell, hogy mit kezdett Rey és Kylo Ren azzal a fénykarddal.

Akárcsak Amerikában, itt is van visszaesés: Az ébredő Erő nyitóhétvégéjén 280 ezren ültek be a moziba itthon, míg Az utolsó Jedikre 279 ezren voltak kíváncsiak. A Skywalker kora végül 265 ezer 523 nézőt tudott bevonzani. A Csernobil szériát idézve:

„Nem jó, de nem is tragikus.”

Ettől függetlenül a korábbi részekhez képest rekordot döntött bevételben, mivel 426 millió forintot tudott összeszedni, de hát ez a mozijegyek árának a növekedése miatt van. Plusz most elég sokan döntöttek az IMAX mellett, ami ugyebár drágább.

Végső bevételt nem merek tippelni, de maradjunk annyiban, hogy jelenleg 373 millió dollárnál tart az alkotás világszinten. A karácsonyi időszakban be kell erősítenie.

A Macskák közben óriásit bukott Amerikában: 6,5 millióval tudott csak nyitni. A The Guardian is megerősítette anno, hogy a film költségvetése csaknem 300 (!) millió dollár. Ezt nálunk nem merték a Skywalker korával egy időben moziba küldeni, de még így is érik neki a hatalmas bukta. Aki besegítene neki, az idehaza december 26-ától megteheti.

A top 10 további résztvevői így jönnek sorban (van benne karácsonyos bőven):

  • Jumanji: A következő szint
  • Jégvarázs 2
  • Seveled
  • Múlt karácsony
  • Az aszfalt királyai
  • Fekete karácsony
  • Az elfeledett karácsony
  • Pamacs, a Mikulás kis rénszarvasa
  • Családi karácsony

Borítókép: Lucasfilm