promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Újra feldolgozzák Stephen King Carrie-jét
Borítókép:  Metro-Goldwyn-Mayer Pictures
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

King klasszikusa azonban kap egy igen csak nagy változtatást.

Ha nem néztük még meg az 1976-os klasszikust, amit Brian De Palma tett le az asztalra, akkor mindenképpen tegyük meg. Sissy Spacek zseniálisat játszik, és még John Travolta is feltűnik benne. A legfontosabb persze az, hogy teljesen hűen adja vissza a könyvet, és óriási a hangulata végig.  

Addig nem is nagyon engedtem volna embereket a 2013-as remake közelébe, amíg nem látták az eredetit. Ezt amúgy a közönség és a kritikusok is felkoncolták teljesen. Ennél már csak a Düh: Carrie 2 a pocsékabb, amit tekinthetünk akár trash-horrornak is, olyan szánalmas szinten van. Szerencsétlen Carrie 2002-ben kapott még egy tévéfilmes feldolgozást, de azt is inkább felejtsük el.

Szóval az 1976-os változat óta semmilyen maradandót nem sikerült készíteni belőle, azonban az FX és az MGM most megpróbálkozik egy minisorozattal. Bizalomra adhat okot, hogy a csatorna kollaboráció a Fargot is zseniálisan tudta átdolgozni.

A fő karakter, Carrie White 16 éves, akit az iskolai társai és bigottan vallásos anyja folyamatosan bántalmaz. Erre az új változat még rá akar tenni egy lapáttal, mivel szeretnék, ha a főszerepet egy transznemű vagy kisebbségi színész játszaná el. Ha őt behelyezik egy nagyon nyomasztó világba, akkor jól is elsülhet a dolog.

Többet nem lehet tudni, mivel a forgatókönyv sincs kész, szóval még premierről sem beszélhetünk.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás