Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Szilveszterkor új epizóddal tér vissza a Szomszédok

Szilveszterkor új epizóddal tér vissza a Szomszédok

Zene, Film & Kultúra

Szilveszterkor új epizóddal tér vissza a Szomszédok

Zene, Film & Kultúra

Helmeczi Benjamin 14:50

December 31-én a Life TV műsorra tűzi a Szomszédok vadonatúj, 332. részét.

Húsz évvel ezelőtt, 1999. december 30-án került adásba a Szomszédok sorozat 331., egyben utolsó epizódja. A Szomszédok kultusza azóta is virágzik, még az egészen fiatalok körében is népszerű, aktívak a rajongói fórumok, mémek születnek és a közösségi médiában idézik a régi nagy poénokat, mondatokat.

A produkció készítői a 20. évfordulóra forgattak egy különleges Emlékadást, a 332. epizódot, amely egy 25 perces rendhagyó riportfilm a főbb szereplőkkel (Nemcsák Károly, Ivancsis Ilona, Trokán Péter, Fehér Anna, Frajt Edit és Pásztor Erzsi). Az Emlékadásban a régi forgatások olyan exkluzív felvételeit is bemutatják, amelyek még soha nem kerültek adásba, köztük számos humoros jelenettel, amelyek a forgatások hangulatát adják vissza.

A Szomszédok vitathatatlanul az egyik legnagyobb brand a magyar televíziózás történetében. A műsor készítői ezt mondták a különleges szilveszteri Szomszédokról: 

„Magyarországon nemcsak az idősek, hanem a fiatalok is ismerik Pásztor Erzsit, vagyis Janka nénit vagy Trokán Pétert, pontosabban Jánost, az erdészt. A sorozat legnagyobb értéke az volt, hogy politikamentesen leképezte a '90-es évek valóságát, tipikus családi modellekben, megteremtett egy új kifejezésformát, a teleregényt, és az utókor számára megörökítette a rendszerváltozás évtizedét, szituációit, a változást, amely ma is meghatározza az életünket.

Igen, eltelt 20 év, a gyerekekből felnőttek lettek, a felnőttekből nagypapák, nagymamák, néhányan eltávoztak közülünk, de az élet ment és megy tovább... Ez az élet megváltoztathatatlan rendje. Így a riportban megszólaló színészek elmondták, mit jelentett nekik akkor a sorozat, hogyan hatott a karrierjükre. Választ kerestünk arra, miért olyan népszerű még ma is, illetve eljátszottunk a gondolattal, kivel mi történne, ha folytatódna, valamint a színészek elárulták azt is, folytatnák-e a sorozatot.”

Az új részben a legtöbb, még élő régi szereplő visszatér, kivéve Ábel Anitát, aki Bujtás János rendezőnek elmondta, hogy számára ez a sorozat 1999-ben befejeződött.

A Szomszédok új részét december 31-én, 21.30-tól láthatjuk a Life TV-n.

Borítókép: Mediaklikk