promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Igazából szerelem: Hugh Grant utálta a film egyik legemlékezetesebb részét
Borítókép:  Hollywood Reporter
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az Igazából szerelem szereplője, Hugh Grant utálta a film utolsó forgatási napját.

Az adventi időszakban nagyon sokan úgy hangolódnak az ünnepekre, hogy karácsonyi filmeket néznek. A társadalom ezen rétegét erősítem én is, és nekem sem maradhat ki soha például az Igazából szerelem. A magam részéről egy nagyon jó filmnek tartom Richard Curtis klasszikusát, bár hallottam már olyat, hogy valakinek azért nem tetszik, mert túl sok történetszálon fut a cselekmény.

Szerintem viszont pont ebben rejlik a varázsa. Gondoljunk bele, ha csak egy szálat kivennénk a történetből, mennyi mindennel lenne szegényebb a film. Nézzük például a brit miniszterelnök, Daniel szálát: nem egy emlékezetes pillanat, jelenet köthető hozzá, mint például az a bizonyos tánc is, amit a karaktert alakító Hugh Grant a Jump (For My Love) című dalra rop.

A színész számára is emlékezetes volt ennek a táncnak a felvétele, de minderre ő rossz, sőt, pokoli emlékként tekint vissza. Erről ő maga beszélt a BBC hamarosan megjelenő dokumentumfilmjében, ami róla szól:

„Amikor megírták ezt a jelenetet, azt gondoltam, hogy ez iszonyatosan kínos lesz, sőt, meglesz az esély rá, hogy a filmtörténelem legcikisebb pillanatává váljon. Maga volt a pokol.”

Természetesen a film írója és rendezője, Richard Curtis is megszólalt ezzel kapcsolatban, azt mondta, hogy

Hugh Grant az egyik legkevésbé muzikális ember, akit ismer, mindössze két gospel lemezből álló „gyűjteménye” van.

Curtis elmondta, hogy a színész táncjelenetét szándékosan a forgatás utolsó napjára tették, mert tudták, hogy Grant-nek ez lesz a legnehezebb feladat mind közül. Állítólag a színész nem is volt hajlandó előtte gyakorolni a mozdulatokat, szóval az, amit a filmben láthatunk, az Hugh Grant rögtönzése. Ahhoz képest, hogy belül utálta az egészet, ez külső szemmel egyáltalán nem látszódik.

Nálatok is előkerül karácsonykor az Igazából szerelem?

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás