Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Ewan McGregor kiválasztotta a kedvenc fénykardozós jelenetét – videó

Ewan McGregor kiválasztotta a kedvenc fénykardozós jelenetét – videó

Zene, Film & Kultúra

Toronicza Péter - 2019.12.16. 07:37

Nem beképzeltségből, de hát azért olyan nyert, amiben ő is szerepel.

Ahogy látjátok, fénykardot írtam lézerkard helyett. Igazából az első a helyes, de egy félresikerült szinkron miatt azoknak sem szabad leharapni a fejét, akik lézerkardnak hívják. Ha már túl vagyunk ezen a vitán, lássuk, hogy mi Ewan McGregor kedvenc fénykardozós jelenete.

A rajongóknak két ikonikus csata ugrik be szerintem: az első, amikor Obi-Wan Kenobi és Qui-Gon Jinn Darth Maullal szállnak szembe, a másik pedig egyértelműen Obi-Wan és Anakin Skywalker egymásnak feszülése.

Lehet mindkettőnkre dobálni a köveket, mert Ewan McGregor az előbbit választotta, és én meg teljes mértékben egyetértek vele. Obi-Wan és Anakin fénykard párbaja egyértelműen fontosabb, de számomra is a Darth Maul harcban van több energia, és ott van még mellé John Williams ámulatba ejtő zenéje is.

„Ez a legjobb kardpárbaj a Star Wars-filmek történetében”

fogalmazott a színész, aki elmesélte azt is, hogy nagyon pörögtek, és végül a felvételeket nem gyorsítani kellett, ahogy az az akciófilmeknél szokás, hanem lelassítani.

Bár a Star Wars: Baljós árnyakat nagyon gyűlölik a fanok, a végső fénykard csata valóban az egyik legemlékezetesebb. Nagyon magasra tették a lécet, és meglátjuk, hogy a Skywalker korában lesz-e olyan összecsapás, amire azt mondja majd a színész, hogy:

„Igen, ez lenyomta a miénket!”

Most pedig jöjjön a kultikus Duel of the Fates!

Borítókép: Lucasfilm

Vissza a főoldalra.
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság
Emberek, akikből hiányzik a gonoszság